Apr 1, 2013

MYSALE

at 9:43 AM
Hye Semua~~

Pagi ni da mula sekolah. Jadi makanya bila da mula sekolah, jalan pun agak la sesak. Memang terbukti kanak-kanak sekolah menjadi punca kesesakan lalulintas harian. Habis tu nak buat macam mana kan? Home School. Bestnye!!! Haha. tapi bukan itu topik hari ini.

Topik hari ini adalah ----> ntah lah!! huahahahaha....

Takde ape pun nak cerita sangat kan.

Sape pernah dengar website online shooping ni??
 MYSALE!!!

huh..ni favorite website aku ni. Hari-hari mesti bukak. Sebab banyak baju baby yang best dan murah. Banyak lagi barang lain jugak. Ada yang tersangat murah, ada yang tersangat mahal. So pandai-pandai la pilihkan.

Delivery agak lambat, tambahan pulak bagi yang berstatus macam ni ---> "Orders are dispatched directly to you from the UK. 7 - 21 Days after the sale has finished".. Memang berjanggut la nak tunggu. Almost sebulan lebih. Untuk korang-korang yang jenis tak sabar, sila la pergi ke website lain untuk shooping ye..

DAN....kos delivery memang SANGAT MAHAL!!!! lebih kurang +/-RM30!!! So, kalau barang tu harga gile-gile murah, sila la campur dengan delivery cost. Baru la buat conclusion barang tu murah atau mahal ye!!

DAN.. bila beli barang, tak boleh campur-campur dari satu jenama dengan jenama lain. Kena order ASING!!! Tambah lagi kos delivery korang.. haha

TAPI.. bile beli second product within 1 hour, delivery percuma!!!!!!!!!!!!! so, pandai-pandai la ye nak hidup...

Bayaran pulak haruslah guna ---> Kad Kredit

Jom tengok MYSALE!!

13 comments:

Anonymous said...

Betol ke MySale ni ok? Dah berapa kali beli dengan MySale ni? Berapa lama delivery period yg paling lambat pernah u dapat? Hope u can your experience with me.. tq

Zeze Aiza on November 4, 2013 at 9:23 AM said...

dear Anonymous:

saya lebih 10 kali jugak saya beli through mySale. tapi delivery memang lame la. Paling lame penah dalam 2 bulan. ada jugak satu kes, barang x muncul-muncul. then report kat mysale, dalam masa seminggu, mySale bg refund balik. ada jugak satu kes, mysale hantar guna pos malaysia, tapi x sampai sebab masalah pos, report pada mySale, selepas tu mySale resend balik barang guna kurier lain. overall, ok la, end service boleh dikatakan sangat aktif dan membantu la.

Anonymous said...

1st time nk beli online kat mysale nie..payment guna credit card (visa) tp kat kredit card nie x de pulak tulis name..yg no card sume ade..

siti on March 1, 2014 at 11:55 AM said...

klau xde credit card mcm mna?xbole lh yer nk shopink kt mysale ni?

nurfais on May 19, 2014 at 1:42 PM said...

boleh je guna bank transfer..msa dah siap pilih2 barang tu nk kna checkout kn?nnt akan kluar mcm jadual barang2 y kita nk beli..belah bawah tu ad tulis checkout n bank transfer..pilih la bank transfer..klu pilih chackout mmg jd kredit kad la..

joe jj on July 27, 2014 at 3:15 PM said...

saya guna debit kad. cuma nak tanya sikit. lepas selesai pembayaran, ada apa2 lagi tak nak kena buat? pm or email atau apa2 je?

Anonymous said...

saya ada beli brng kat mysale...aritu kat my order ada saya pnyer payment no...sekarang ni dah xde..mcm ne saya nak cek yea...sbb saya try col no yg ada kat website no tu not in service..blh x tlg bgtau saya mcm ne nak cek blk order tu...dah sebln dr tarikh saya buat payment...

Zeze Aiza on August 11, 2014 at 12:32 AM said...

joe jj: lepas selesqai pembayaran, tggu item sampai je. if dah ada tracking number boleh la check item ada di mana. if item tak sampai dalam masa yang ditetapkan, boleh contact admin mysale, inform barang tak sampai. I pernah barang tak sampai, then MYSale debitkan balik harga item to my credit card. dia pulang duit balik.


Anonym:cuba check dalam emel U ada tak mySale emel details order. kalau takde, u message tru website Mysale, mintak dia checkan ur account purchase.

Nona Sue on November 29, 2014 at 1:20 PM said...

Saya pun dh lama menunggu brg saya dh hmpir 2 bln... , tp x kunjung tiba...trace pun xdapat..xth brg kt mn..bila ty mysale dia kata brg dh dispatch lama dh....so, how...cm xblh nk percaya je....

hanif shafie on May 3, 2016 at 12:23 PM said...

Kenapa sy click pay, dia ckp transaction nit allowed??? Geram btl la dh byk kali cuba. Mohon bantuan semua tq

Qilla Aliqa on September 16, 2016 at 5:34 PM said...

Kalau tersalah alamat macam mne erks? Sy bru perasan. To order da proceed... Mcm mneeeeeeee????

Qilla Aliqa on September 16, 2016 at 5:34 PM said...

Kalau tersalah alamat macam mne erks? Sy bru perasan. To order da proceed... Mcm mneeeeeeee????

hapidah husin on April 3, 2017 at 3:56 PM said...

Bole sya tau mcm mn kite nk check pakai traking no yg dia bg?

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei