Feb 11, 2010

software cleaner utk PC korang

at 1:49 PM
ok...arini...
time lunch ni..
aku nak kongsi ngn korang pasal satu software nih...
software CCleaner
secaral umumnye, software ni free.....
kegunaan dia....utk cleankan internet history - temporary files....
simple je...xsusahpun....
mula2 download software ni dulu..aku biasa download kat filehippo.com..ada bnyk software yang berguna kat filehippo nih..
CCleaner ni dok division cleaning and tweaking..
bile dah jumpa Ccleaner...korang download la....(kat kanan atas)
nak lagi cepat..klik je sini...tros auto download...
pas dah download....korang istall la...
next...next...next je sampai abis....
nnt akan ade icon kat desktop cam kat bawah nih....
tapi ni desktop aku tau....



klic kat icon tu..akan kuar cam nih....


pas2 klik kat Run Cleaner..

nnt dia akan run n clean...

tapi mula2 kena tutup sume browser korang..mozilla ke IE or whatsoever...

nnt akan appear cam kat bawah nih...

maknanye...6.45MB removed...internet history dah diclean dr PC...so..save space kat PC tu skit...
saiz removed tu ikut size data clean...xsama..ikut PC n tahap kegunaan internet korang la...
dia akan clean sume temporary file dalam PC tu..jgn risau...xde hilang data2 yang korang save...dia cume clean temporary files jek....mula2 install n clean tu lame la sket, sbb bnyk...
korang run cleaner la setiap kali on n off PC..kalau rajin la...kalau malas, setiap seminggu pun ok...
haa..tu je la utk kali ni...sekian....kalau xpaham sgt, tglkn komen ek..
just nak kongsi je info ni...

~the end~

3 comments:

jajarina on February 11, 2010 at 2:50 PM said...

ohoho, tanx 4 sharing.. dh donlod dh menda ni :)

shahrinabd on February 11, 2010 at 2:59 PM said...

thank sharing. Nak pakai jugek. lappy i dah sarat mengandung

pak long on February 11, 2010 at 7:43 PM said...

salam buat tuan umah.....
mekasih banyak..

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei