Jan 23, 2010

Ubat Resdung / morning sick

at 10:13 PM
td g kursus...

dalam 1 slot ni, penceramah dia best sgt...puan nurul huda....mmg hapenning dia bg ceramah...bestttt....dia ade bg bnyk tips...ni salah satu yang aku nak highlight..
pasal resdung...dia kata, kalau pagi2 slalu dapat morning sick / resdung / selsema / sakit tekak...amalkan perkara nih....

masa amik wuduk...amalkan masukkan air dalam hidung, sedut air sket sampai rasa cam pedih2 kat dahi...pas2 hembus kluar balik air tuh..insyaallahh penyakit beransur ilang...aku nk try amalkan..jom sama2 try...xrugi pun...
td dah try, and skg ni aku rasa cam saluran pernafasan aku, agak clear....n rasa cam fresh pas wat cam tuh....korang pun nnt masa berwuduk, jgn lupa part masukkan air dalam hidug..sedut sket je...bg rasa2 sampai kepala.. dengan berbuat camtu, akan membersihkan saluran pernafasan kita dari telinga ke hidung dan hidung ke tekak... ENT...insyaallah...
setiap kejadian manusia...allah tau segalanya...setiap amalan yang diwasiatkan kepada kita, ade sebab dan hikmah yang tersendiri, dimana kadang2 kita sume terlepas pandang....so, renung2kanlah ye...
tata..
salam sejahtera buat kamu..

1 comments:

jajarina on February 11, 2010 at 1:56 PM said...

oho, hubby saye slalu gak ckp menda ni tapi die takla cakap ni petua.. die juz soh sy wat camtu bile saye selsema..
morning sickness pun boleh ek rupenye.. best2!!
tanx 4 sharing kak :)

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei