Apr 22, 2016

Resepi: biskut keju @ cheesekut

at 10:20 AM
Disebabkan princess ku kene demam campak, so mak nye pun bersenang lenang la kat rumah tak boleh pi keje. 

Bukak peti ais nampak balance cream cheese hari tu masa buat cinnamon roll. 

Google punya google, apa boleh buat dengan balance cream cheese tu, tadaaaaa. Jumpa la resepi ciskut. Huhu. 

Jom buat.....

Bahan-bahannya:

 
Biskut... 
Cream cheese (250gm)
Susu pekat (1/2 tin) 
Oat (dalam bekas popiacruncheese tu) 

Disebabkan hanya ada half cream cheese, so mak guna 1/4 tin susu cair jek. 

Sesapa nak order popiacruncheese boleh Cari agen ye. Memang sedap lagi terbaek laaa. 

Ok...

Cara-caranya:

Gaul kan cream cheese sampai lembut. Mak guna sudu jek sebab mak tak de mixer. Kalau ada mixer pun mak tak guna sebab malas nak membasuh. Bahhahah. 

Ok. Gini la lepas di pusing pusing peningkan. 

Next:

Campur susu pekat manis sweet macam mak ni suku tin (kalau cream cheese 250gm, guna 1/2 tin). Pastu gaul gaul gaul !!!!

Siap...


Siap gaul cream cheese dan susu pekat. Yeahhh. 

Seterusnya....

Rendamkan biskut dalam susu. Disebabkan mak xde susu segar, so mak guna susu cair jekk. Huhu


Rendam. Rendam. 


Ok. Mari mulakan menyusun dan melapis!!!








Siap melapis. Ingat tau. Biskut. Cream cheese. Oat. Biskut. Cream cheese. Oat. Sampai la creamcheese habis. Laposan akhir pulak adalah creamcheese dan oat. 

Mak buat dalam bekas ni dapat la dalam 5 lapisan. 

Siap sedia simpan dalam peti ais. Nanti mak update gambar biskut yang siap sejuk. Itu pun kalau teringat nak snapppp!!!! Huhu. 

0 comments:

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei