Oct 22, 2015

Red Velvet - DONE!!!

at 12:33 PM 0 comments
Hye Semua~~



Hah.. yang ni memang special. Pada masa tengah memburu Red Velvet..

Persediaan rapi dibuat... Pada malam selepas D mengeluarkan #dsmenu..

Pergh... ada 5 menu malam tu... Mula-mula settlekan keje malam dan esok pagi siap-siap.

Basuh pinggan. cuci bottol.. cuci pam.. iron baju. iron tudung, make sure anak-anak da tido... dan yang paling penting.. on PC.. clear credit card.. login at FashionValet.com.. sediakan hunting list....standby jam 12 tgh malam.. hahahaha

Settle keje sume pukul 11.40 malam... ok.. tido jup... da buat alarm 11.58 pm.. Da mintak adik kejutkan kol 12....

Tepat jam 12... standby depan FashionValet.com. refresh punye refresh tak muncul-muncul...

Sekali tengak jam da pukul 5 pagi... ahahhaa.. mampu?? untuk Red Velvet  punye pasal....

ACAH JEKKKKKKKKKKKK !! AHAHAHHAHAHHAHHA


Kol 12.10 tengah malam, muncul satu persatu restock scarves.. Gigih menanti Red Velvet.. muncul je RV (nama manja Red Velvet dikalangan Duckies), klik klik klik klik klik.. Bayar... yeayyyyyyyyyy... Dapat...

Makanya, complete lah sume warna di atas!! yeah...


Next..

Hunting for rose tea, deep blue, emerald, shadow, caramel blurred... bla, bla, bla...

Bile nak abes daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??? Hampeh Kau D... hahhahahaha... D jugak yang salah... hahhahahha... tak tak.. D tak salah.. IG yang salah.. KBYE!

Oct 4, 2015

SALE VINCCI Ini kata ku...

at 11:42 PM 1 comments
Riuh kat FB pasal Sale Vincci...
Lagi riuh bila ada gambar adegan panjat pagar.. panjat tembok...


Tapi paling riuh aku rasa adalah yang pemberi komen komen kat FB tu..
Amboi amboi.. sedap jek korang p komen komen pedas.. panas..
Komen komen tu yang paling win. Kaw kaw mengutuk pun ada. Ni mesti ada yang cakap yang aku sakit hati kat korang korang yang komen tu kenapa... hurmm ntah la.. yang komen lawak lawak tu best la baca.. tapi smpai nak hina sana sini, aku kurang setuju. Aku rasa banyak yang tak patut.. yang panjat pagar panjat tembok tu memang la tak patut.. tapi yang komen terlampau tu... aishh.. boleh timbul dosa lain plak kang..
cuba fikir positif.. mane la tau orang yang panjat pagar tu sebenarnye keje kat vincci tu ke.. tak sempat sampai awal sebab jalan jem.. bila nak masuk da sesak ngn orang ramai.. jalan paling mudah adalah panjat pagar.. wahahahah... hamek kau.. da abes positif ni..
Hihi.. tapi yang aku tak leh terima orang yang komen kata vincci tak elok.. tak cantikk.. takde kualiti...pakai hari ni esok rosak.. kalau beli kat kedai pun bukannya mahal.. kasut murah la..kasut makcik makcik je banyak la... vincci tak best la...ape lahh.. wahai kamu... bukan sume orang mampu nak beli kasut mahal lagi berjenama antarabangsa lagi berkualiti macam korang tu..
Siap ada yang komen gini:
"Vincci je pun"
"Nak pakai ada brand tapi kedekut"
Hah.. terasa aku... aku pakai jugak kasut vincci... sampai hati cakap camtu kan.. haipp.. tamau.. tamau...bia la diorang nak shopping vincci.. sudah murah.. murah lagi.. huahhahahah....dan bukan sebab kedekut.. tapi sebab hanya akan beli barang sale.. kan ada orang jenis jenis gitu... hihi...
Tak kurang jugak ada yang kata gini:
"Ape la berator macam ni.. bukannya murah sangat.. barang outdated.. "
Hah.. ini kategori tak buat study.. kak.. RM15 sepasanggggg... ini kalau vincci jual kat butik gini... confirm akak beli jugakkk...

Yang Komen pasal kata kalau berebut g masjid dan surau macam pergi sale kan bagus...ermm.. korang pergi surau dan masjid tak?? Kalau pergi.. alhamdulillah... semoga kita semua diberi petunjuk olehNya.. yang ni memang ternyata kebenarannya...
Ada jugak yang komen gini:
"Perempuan pantang dengar sale"
Eh.. memang la.. kan bagus kalau dapat beli barang dengan harga murah dan potongan yang banyak menjunam-junam.. wahahahha... tu belum kira lain lain sale yang offer extra point.. dapat baucer lagik.. dapat gift lagi.. hahhaha... aku la tu...
Ramai jugak yang salahkan perempuan.. gila shopping..cuba kalau sport rim rm1500 kilang jual rm100... hah.. tak kan nak biar kan je.. wahahah... nasib la.. yang penting korang tau lifestyle memasing.. pandai pandai la buat kira kira kewangan sendiri ye...
Gigih aku scroll 3000++ komen kat FB semata mata nak carik point menulis. Hahha..

Aku hanya insan biasa. Ini kata ku.. apa kau nak kata.. suka hati kau lah... masing masing ada medium untuk berkata kata.. tapi ingat.. jangan sampai nak menghina orang lain...kita tak sempurna..

P/s: sila jangan kecam saya.. post ni semata-mata untuk menghilangkan sawang sawang di sini...

Oct 2, 2015

dUCkscarves: Sampukan Square Kalei Limited Edition.. Sold Out in 10 Minutes

at 3:01 PM 0 comments
Hye Semua~~

Hoh.. malam tadi dUCkscarves keluarkan #dsmenu.... Apalagi menggelabah la duckies semua kononnya.. tapi agak kuciwa jiwa raga sebab takde warna RedVelvet and Rose Tea... Menu ni akan ada kat online FashionValet.com hari Jumaat jam berapa memang tak tau...And also dekat PopUp Store FashionValet kat Bangsar Village 2 10 am.

Tapi memang tak boleh nak predict time dia release online pukul berapa.... biasa akan release 12 tengah malam ke atas.. Hah.. memang sengguk-sengguk la nak refresh every minutes....

Nak dijadikan cerita, lagi hot duckies ni bila admin duckscarves bagitau yang Kalei Square Limited Edition tu tak keluar dah.. hahhaha..

Erm.. aku target nak kalei biru tu...

Tapi..apakan daya, tertinggal handphone kat rumah mak................

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... so maknanya, tiadalah pembelian di malam itu sebab TAC number kan dia hantar kat handphone jua.. Padan muka aku. wahahahhahhaa....

Tapi gigih juga amik handphone en abang tengah-tengah malam... aku refresh page setiap minit dari 12 tengah malam sampai pukul 1 pagi.. kecewa sebab tak release pun lagi.. da tak bley tahan.. aku pun tido je laaaa.... hahaha..

Then terjaga kol 4 pagi....refresh lagi... haiyakkkk.. yang kalei LE dah abeshhhhhhhhhh... masa tu ada KL White, KL Black, Nutmeg, Lychee, Lemon Curd jekkk.. Sakura and Coffee also habes...

So bile scroll komen-komen kat IG duckscarves, hoh.. dia release dalam pukul 2AM dan LE sold out dalam masa 10 minit. Hah...

Ermm.. bukan rezeki aku, tapi rezeki orang lain... Tahniah kepada yang berjaya.. hadessss...

SO kalau nak pergi beratur sorang-sorang kat popup store FV.. memang tak laaaaa... ade meeting taska lagi pagi ni.. aiyarkk....

SEKIAN laporan petang Jumaat....






 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei