Oct 4, 2015

SALE VINCCI Ini kata ku...

at 11:42 PM
Riuh kat FB pasal Sale Vincci...
Lagi riuh bila ada gambar adegan panjat pagar.. panjat tembok...


Tapi paling riuh aku rasa adalah yang pemberi komen komen kat FB tu..
Amboi amboi.. sedap jek korang p komen komen pedas.. panas..
Komen komen tu yang paling win. Kaw kaw mengutuk pun ada. Ni mesti ada yang cakap yang aku sakit hati kat korang korang yang komen tu kenapa... hurmm ntah la.. yang komen lawak lawak tu best la baca.. tapi smpai nak hina sana sini, aku kurang setuju. Aku rasa banyak yang tak patut.. yang panjat pagar panjat tembok tu memang la tak patut.. tapi yang komen terlampau tu... aishh.. boleh timbul dosa lain plak kang..
cuba fikir positif.. mane la tau orang yang panjat pagar tu sebenarnye keje kat vincci tu ke.. tak sempat sampai awal sebab jalan jem.. bila nak masuk da sesak ngn orang ramai.. jalan paling mudah adalah panjat pagar.. wahahahah... hamek kau.. da abes positif ni..
Hihi.. tapi yang aku tak leh terima orang yang komen kata vincci tak elok.. tak cantikk.. takde kualiti...pakai hari ni esok rosak.. kalau beli kat kedai pun bukannya mahal.. kasut murah la..kasut makcik makcik je banyak la... vincci tak best la...ape lahh.. wahai kamu... bukan sume orang mampu nak beli kasut mahal lagi berjenama antarabangsa lagi berkualiti macam korang tu..
Siap ada yang komen gini:
"Vincci je pun"
"Nak pakai ada brand tapi kedekut"
Hah.. terasa aku... aku pakai jugak kasut vincci... sampai hati cakap camtu kan.. haipp.. tamau.. tamau...bia la diorang nak shopping vincci.. sudah murah.. murah lagi.. huahhahahah....dan bukan sebab kedekut.. tapi sebab hanya akan beli barang sale.. kan ada orang jenis jenis gitu... hihi...
Tak kurang jugak ada yang kata gini:
"Ape la berator macam ni.. bukannya murah sangat.. barang outdated.. "
Hah.. ini kategori tak buat study.. kak.. RM15 sepasanggggg... ini kalau vincci jual kat butik gini... confirm akak beli jugakkk...

Yang Komen pasal kata kalau berebut g masjid dan surau macam pergi sale kan bagus...ermm.. korang pergi surau dan masjid tak?? Kalau pergi.. alhamdulillah... semoga kita semua diberi petunjuk olehNya.. yang ni memang ternyata kebenarannya...
Ada jugak yang komen gini:
"Perempuan pantang dengar sale"
Eh.. memang la.. kan bagus kalau dapat beli barang dengan harga murah dan potongan yang banyak menjunam-junam.. wahahahha... tu belum kira lain lain sale yang offer extra point.. dapat baucer lagik.. dapat gift lagi.. hahhaha... aku la tu...
Ramai jugak yang salahkan perempuan.. gila shopping..cuba kalau sport rim rm1500 kilang jual rm100... hah.. tak kan nak biar kan je.. wahahah... nasib la.. yang penting korang tau lifestyle memasing.. pandai pandai la buat kira kira kewangan sendiri ye...
Gigih aku scroll 3000++ komen kat FB semata mata nak carik point menulis. Hahha..

Aku hanya insan biasa. Ini kata ku.. apa kau nak kata.. suka hati kau lah... masing masing ada medium untuk berkata kata.. tapi ingat.. jangan sampai nak menghina orang lain...kita tak sempurna..

P/s: sila jangan kecam saya.. post ni semata-mata untuk menghilangkan sawang sawang di sini...

1 comments:

Dewi Aja on December 23, 2015 at 8:39 AM said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei