Dec 30, 2015

DIY Anak 3 tahun di Taska

at 2:42 PM 1 comments


Hah...al kisah, Aku buatkan kotak untuk anak aku simpan hasil karya masa dia di taska untuk tahun 2016 nanti (sebenarnya bukan usaha aku sendiri nak buatkan kotak, tapi taska yang mintak ibubapa sediakan kotak A4. haahhahhah). Maka nya kotak Tahun 2015 dipulangkan la semula. Maka dari itu, dengan terujanya aku nak lihat la hasil karya anak aku masa di taska Tahun 2015 (usia 3 tahun). Jom kita selongkar hasil karya AYRA - 3 Tahun masa kat taska....


Haaaaa.. yang sebelah kiri ni nampak macam pop corn plakkan... sebenarnya aku rasa cikgu ajar anak-anak buat ........ AISkrim...wahhhhhhhhhhhhh... yang memang aku kagum.... Kreatif nya cikgu-cikgu taska!!!







OK...sekarang tengok kanan plak.. yang ni kolaj kapal layar.... hahahhahaha....comel jek ombak biru-biru...

OK..tengok yang bawah ni pulak.... ni mesti masa awal tahun 2015 punya aktiviti.. siap ada extra corak bulat-bulat ha...




Yang ni aku rasa menarik...cikgu gunting iklan barang dapur dari majalah... dan anak-anak menampal sambil kenal barang-barang ni semua.. yang bestnye bila tanya Ayra yang warna hijau tu apa...dia jawab DAUN.. haaaaaa...pandai... memang jujur....








Yang ni pulak aktiviti mewarna sempena minggu "Keluarga Saya"...
Tapi ayra tak kenal siapa abang.. sebab Ayra tak ada abang.. hehehhe



Yang kanan ni ..... pastinya aktivit mewarna... dan Ayra ni semakin dilihat minat mewarna dan jugak paling dia minat beli pensel warna walaupun dah berbakul-bakul pensel warna dia beli...huhuhu....



ok...yang bawah ni rasanya Ayra belajar lukis bulatan... dan paling aku terkejut satu hari kat rumah tu ayra boleh lukis muka bulat dengan mata dan mulut... then dia belajar lukis segi empat.. dia lukis cawan...mula dengan segi empat... then ada telinga cawan... then dia modified lukisan.. cari cawan jadi kepala orang...ada dua telinga...ada mata, mulut, hidung, badan, kaki tangan dan 5 jari.. Nangessss mama tengok ayra lukis figura manusia...hey...budak 3 tahun kottt



Ok...yang ni memang aku adore sangat... gila kreatif lah cikgu taska!!!!boleh diorang ajar anak-anak buat buah-buahan  kecik-kecik macam tu...siap ada tangkai pakai lidi. then lekat atas pinggan kertas yang comellllll... haaa.. ni antara produk yang akan aku tempek kat dinding rumah nanti...






Ni pulak mesti tema Shopping!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Ni tema rama-rama... Mesti hari ni hari malas-malasan Ayra kat taskan kannnnnnn....hahhahaa




Yang ni tema ape??? hahaha... fikir sendiri la kot kan.. tapi kalo aku jadik kids pun mesti aku excited buat aktiviti gini.... Siap ada tampal gambar bagai...




 Yang atas dan bawah ni pun best.. menarik sangat


Hari mewarna kapal terbang!!!




Yang ni pun best, main cop-cop jari...Confirm belemoih tangan kan...kan... Jenuh la cikgu nak cuci tangan hangpa semua...




Ni pun cop-cop jugak....mama nampak corak bendi!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Ni apa eh??? hahahhaha... tak tau lah kannnnnnnn...






Ok yang ni pun menarik.....ada butang..... batang aiskrim.. ngan fur ball!!!!


























Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa...yang ni paling epic!!!! AYRA EXPRESSSSSSSSSS



Kalau duduk rumah, mama takkan mampun nak fikir untuk buat aktiviti macam ni dengan anak-anak,. Sebab mama tak ada degree pendidikan awal kanak-kanak... ahhahahhahah...

Hurm.. Kreatif sangat la cikgu-cikgu ni semua.... Nasib baik la kau nak pi taska kannnnn!!

Taska KEMAS memang BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yeay... Im happy!!!!!!!!!!

Oct 22, 2015

Red Velvet - DONE!!!

at 12:33 PM 0 comments
Hye Semua~~



Hah.. yang ni memang special. Pada masa tengah memburu Red Velvet..

Persediaan rapi dibuat... Pada malam selepas D mengeluarkan #dsmenu..

Pergh... ada 5 menu malam tu... Mula-mula settlekan keje malam dan esok pagi siap-siap.

Basuh pinggan. cuci bottol.. cuci pam.. iron baju. iron tudung, make sure anak-anak da tido... dan yang paling penting.. on PC.. clear credit card.. login at FashionValet.com.. sediakan hunting list....standby jam 12 tgh malam.. hahahaha

Settle keje sume pukul 11.40 malam... ok.. tido jup... da buat alarm 11.58 pm.. Da mintak adik kejutkan kol 12....

Tepat jam 12... standby depan FashionValet.com. refresh punye refresh tak muncul-muncul...

Sekali tengak jam da pukul 5 pagi... ahahhaa.. mampu?? untuk Red Velvet  punye pasal....

ACAH JEKKKKKKKKKKKK !! AHAHAHHAHAHHAHHA


Kol 12.10 tengah malam, muncul satu persatu restock scarves.. Gigih menanti Red Velvet.. muncul je RV (nama manja Red Velvet dikalangan Duckies), klik klik klik klik klik.. Bayar... yeayyyyyyyyyy... Dapat...

Makanya, complete lah sume warna di atas!! yeah...


Next..

Hunting for rose tea, deep blue, emerald, shadow, caramel blurred... bla, bla, bla...

Bile nak abes daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa??? Hampeh Kau D... hahhahahaha... D jugak yang salah... hahhahahha... tak tak.. D tak salah.. IG yang salah.. KBYE!

Oct 4, 2015

SALE VINCCI Ini kata ku...

at 11:42 PM 1 comments
Riuh kat FB pasal Sale Vincci...
Lagi riuh bila ada gambar adegan panjat pagar.. panjat tembok...


Tapi paling riuh aku rasa adalah yang pemberi komen komen kat FB tu..
Amboi amboi.. sedap jek korang p komen komen pedas.. panas..
Komen komen tu yang paling win. Kaw kaw mengutuk pun ada. Ni mesti ada yang cakap yang aku sakit hati kat korang korang yang komen tu kenapa... hurmm ntah la.. yang komen lawak lawak tu best la baca.. tapi smpai nak hina sana sini, aku kurang setuju. Aku rasa banyak yang tak patut.. yang panjat pagar panjat tembok tu memang la tak patut.. tapi yang komen terlampau tu... aishh.. boleh timbul dosa lain plak kang..
cuba fikir positif.. mane la tau orang yang panjat pagar tu sebenarnye keje kat vincci tu ke.. tak sempat sampai awal sebab jalan jem.. bila nak masuk da sesak ngn orang ramai.. jalan paling mudah adalah panjat pagar.. wahahahah... hamek kau.. da abes positif ni..
Hihi.. tapi yang aku tak leh terima orang yang komen kata vincci tak elok.. tak cantikk.. takde kualiti...pakai hari ni esok rosak.. kalau beli kat kedai pun bukannya mahal.. kasut murah la..kasut makcik makcik je banyak la... vincci tak best la...ape lahh.. wahai kamu... bukan sume orang mampu nak beli kasut mahal lagi berjenama antarabangsa lagi berkualiti macam korang tu..
Siap ada yang komen gini:
"Vincci je pun"
"Nak pakai ada brand tapi kedekut"
Hah.. terasa aku... aku pakai jugak kasut vincci... sampai hati cakap camtu kan.. haipp.. tamau.. tamau...bia la diorang nak shopping vincci.. sudah murah.. murah lagi.. huahhahahah....dan bukan sebab kedekut.. tapi sebab hanya akan beli barang sale.. kan ada orang jenis jenis gitu... hihi...
Tak kurang jugak ada yang kata gini:
"Ape la berator macam ni.. bukannya murah sangat.. barang outdated.. "
Hah.. ini kategori tak buat study.. kak.. RM15 sepasanggggg... ini kalau vincci jual kat butik gini... confirm akak beli jugakkk...

Yang Komen pasal kata kalau berebut g masjid dan surau macam pergi sale kan bagus...ermm.. korang pergi surau dan masjid tak?? Kalau pergi.. alhamdulillah... semoga kita semua diberi petunjuk olehNya.. yang ni memang ternyata kebenarannya...
Ada jugak yang komen gini:
"Perempuan pantang dengar sale"
Eh.. memang la.. kan bagus kalau dapat beli barang dengan harga murah dan potongan yang banyak menjunam-junam.. wahahahha... tu belum kira lain lain sale yang offer extra point.. dapat baucer lagik.. dapat gift lagi.. hahhaha... aku la tu...
Ramai jugak yang salahkan perempuan.. gila shopping..cuba kalau sport rim rm1500 kilang jual rm100... hah.. tak kan nak biar kan je.. wahahah... nasib la.. yang penting korang tau lifestyle memasing.. pandai pandai la buat kira kira kewangan sendiri ye...
Gigih aku scroll 3000++ komen kat FB semata mata nak carik point menulis. Hahha..

Aku hanya insan biasa. Ini kata ku.. apa kau nak kata.. suka hati kau lah... masing masing ada medium untuk berkata kata.. tapi ingat.. jangan sampai nak menghina orang lain...kita tak sempurna..

P/s: sila jangan kecam saya.. post ni semata-mata untuk menghilangkan sawang sawang di sini...

Oct 2, 2015

dUCkscarves: Sampukan Square Kalei Limited Edition.. Sold Out in 10 Minutes

at 3:01 PM 0 comments
Hye Semua~~

Hoh.. malam tadi dUCkscarves keluarkan #dsmenu.... Apalagi menggelabah la duckies semua kononnya.. tapi agak kuciwa jiwa raga sebab takde warna RedVelvet and Rose Tea... Menu ni akan ada kat online FashionValet.com hari Jumaat jam berapa memang tak tau...And also dekat PopUp Store FashionValet kat Bangsar Village 2 10 am.

Tapi memang tak boleh nak predict time dia release online pukul berapa.... biasa akan release 12 tengah malam ke atas.. Hah.. memang sengguk-sengguk la nak refresh every minutes....

Nak dijadikan cerita, lagi hot duckies ni bila admin duckscarves bagitau yang Kalei Square Limited Edition tu tak keluar dah.. hahhaha..

Erm.. aku target nak kalei biru tu...

Tapi..apakan daya, tertinggal handphone kat rumah mak................

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... so maknanya, tiadalah pembelian di malam itu sebab TAC number kan dia hantar kat handphone jua.. Padan muka aku. wahahahhahhaa....

Tapi gigih juga amik handphone en abang tengah-tengah malam... aku refresh page setiap minit dari 12 tengah malam sampai pukul 1 pagi.. kecewa sebab tak release pun lagi.. da tak bley tahan.. aku pun tido je laaaa.... hahaha..

Then terjaga kol 4 pagi....refresh lagi... haiyakkkk.. yang kalei LE dah abeshhhhhhhhhh... masa tu ada KL White, KL Black, Nutmeg, Lychee, Lemon Curd jekkk.. Sakura and Coffee also habes...

So bile scroll komen-komen kat IG duckscarves, hoh.. dia release dalam pukul 2AM dan LE sold out dalam masa 10 minit. Hah...

Ermm.. bukan rezeki aku, tapi rezeki orang lain... Tahniah kepada yang berjaya.. hadessss...

SO kalau nak pergi beratur sorang-sorang kat popup store FV.. memang tak laaaaa... ade meeting taska lagi pagi ni.. aiyarkk....

SEKIAN laporan petang Jumaat....






Sep 30, 2015

DC COMICS SUPERHERO CAFE SUNWAY PUTRA MALL

at 8:52 AM 1 comments
DC Superhero Cafe at Sunway Putra Mall 
Level 2. 
Center Court.



Quit Expensive....  Chocolate Mocha for RM18.00 and RM13.50 for this Burger..

But the good thing is... price tu include tax(s)......

TAPI.. TAPI...!!

Berbaloi untuk air.. Shedapppppppp... Wallaaaaaaaaaa... 

Burger pun not bad la...Simple... But quite pricey utuk that type of burger.. Roti burger yang sedapp.. hehhee.. 

Boleh repeat minum air sini.. hhhahaha...

Asyik makan je kannn.. gemuks nanti....

Saya bagi tujuh bintang !!!!!! 

Tapi nak tolak satu bintang.. sebab masa pegi sana last Monday... menu makanan ada 3 jek yang available.. lain sume tak cukup stock katanya.. weekend hari tu sibuk katanya lagik.. boley bagi alasan camtu ke??..no..no...no.. tak boleh gitu.....

And patutnya diorang bagi the Burger with fries, but due to stock fries tak de, so diorang ganti dengan Salad... What??????? 

Fuh.. Nasib baik la kawan-kawan ahkak time tu tengah diet day.. So padan muka korang dapat salad. Wakakakaka....

Tempoh menunggu pun macam agak lama event takde orang sangat.. susah kot nak paternkan burger dan air ikut logo superhero tu... hehe..















But then.. we still enjoy our lunch.....even my abang said.... "Ape da makan kat kedai budak-budak"

OK bangg Ejuannn... nanti I bawak U try minum sini yehhhhhhhhhhhhhh...

Hehehhee...

And... korang should try this also....

^____^

And also lupa nak inform, makan sini menu ada timing, kalau untuk menu lunch (which is Full Menu), boleh start order JAM 1.00PM.. 

kalau order sebelum 1.00PM, boleh order menu Breakfast jekkkkk 

Hah.. that's wierd!!!!

KBAI!!!

Sep 29, 2015

Sampukan dUCk Scarves

at 10:30 AM 0 comments
Hye Semua~~


Hah...nampak tak tajuk tu..

Aku rasa memang dUCkScarves ni memang berhantu la.. hantu ape?? hah.. hantu itik!! quack.. quack...

hah? ape dia? tak penah dengar? isk..iskhh... jangan dengar la.. nanti sure kene sampuk ngn dUCk.. haha...


SO bile da kena sampuk tu memang hari-hari akan buka instagram dUCK la.. Fashion Valet laa...

Adussss...

Pastu akan familiar la dengan perkataan 'Duckies', 'Ducktower', 'FV', 'Kalei', 'Bamboo', 'Satin' dan bla.. bla.. bla.. lagik.. ok lupa satu.. 'dUCk battle'.. haha .. sound great?? hmm.. sampukan namanya...

Aku pun da kene sampukan...sampai tak sedar dah adalah almost 15 kotak...hahhaha.. mampus...tu baru sebulan dua punye keje.. memang gila oii...

Image result for duckscarves

Kalau aku je kena sampuk tak pe lagi.. ini ngn suami aku pun kene tempias sampukan.. dengan dia-dia sekali ber'dUCK battle' last weekend lepas masa ada Bazaar kat BSC.. hoi.. 3 hari berturut-turut laki aku g mengedUCk kat BSC.. hadoi laaaa..


Memang lepas beli tu ko akan insaf, tak nak beli dah.. tapi bile keluar warna baru.. keluar pulak yang limited edition... menggigil oiiii.. pastu online FV akan restock lagi satin silk by early Oct nanti, hah, tengok la...pukul 12 tgh malam da stadby internet kat tangan.. refresh every minute nanti.. memang gile penangan dUCK ni....

Image result for duckscarves

So jangan la berani nak google dUCKscarves.. confirm boleh terpengaruh!! hahaha.. pasni ramai la yang google eh.. cer cari hashtag #duckscraves je pun da memadai untuk korang terpengarah.. hahhaa.. hurmmm..

ok.. ok.. meh nak bagi teaser dunia dUCk skett.. ni aku google kan jek...



ok...cukup...cukup.. bahaya untuk korang...



Ni pulak antara collection yang aku sempat kumpul buat masa ni.. hurmmm...

               

Pic credit: http://duckscarves.com/


Hadoi.. hadoiii la lagiiii....

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei