Oct 31, 2014

DiGi Malaysia Kini Membawakan iPhone 6 / 6+

at 3:22 PM 1 comments
Wow...lambatnya iPhone 6 masuk pasaran Malaysia.

Macam agak ramai jugak dah tayang iPhone 6/6+ yang dibeli dari luar.

Ok takpe..mari kita bersabar tunggu berita dari Digi, Maxis n Maybe Celcom.

Mak aih.. nak loading web DiGi punya lah payah!!!


Ok teruskan usaha ye rakan-rakan... haha.. tapi golongan macam Pensel ni memang tengok je la.

Buat masa ni tak de perancangan lagi untuk beli HP baru ye. Masih setia dengan Note 3 ye..

Oh...dengarnya... Note 4 lagi mahal dari iPhone 6.. !! hoho... tunggu la Note 6 pulak...haha....

Ini Choices yang ada if beli dari DiGi..

Pilihan Pakej Postpaid
iDiGi 50
iDiGi 78
iDiGi 108
iDiGi 148
iDiGi 238


16GB? 64GB? 128GB?

seharusnya lagi tinggi GB haruslah lagi mahal ye dak...

contoh if amik iDiGi 50...
...16GB device price RM2,165
...64GB device price RM2,500
...128GB device price RM2,835


Aku suke Space Grey!! haha...

Gold / Silver / Space Grey



 
with iDigi 50
RM2,215

 
with iDiGi 148
RM2,165 

 with iDiGi 78
RM2,165

 with iDiGi 108
RM2,165

 with iDiGi 238
RM2,165

Kalau diperhatikan, iDiGi 78, 108, 148 dan 238 kena bayar RM2,165.00

bezanya pada monthly plan dan device price.

if mampu, boleh la ambil pakej postpaid yang tinggi sikit.



Buatlah pilihan terbaik demi masa depan kewangan anda.. keh...keh....keh....



Oct 29, 2014

Photobook untuk Anakmu Yang Comel

at 12:29 PM 1 comments
Hye Semua~~

Mummys n Daddys yang sedang excited untuk terima orang baru dalam hidup, this is what you need...

Yes....!! Photobook!!!

Ok Macam ni.. Pixajoy tengah buat offer...Sila order kupon b4 31 Oct 2014.

Yup...kena beli kupon sebelum 31 Oct 2014, tapi...kupon tu valid selama:

"Voucher Valid Until : 21 April 2015"

so maknanya, uolls akan ada masa untuk create your photobook until that tarikh. Yeay!!!


From digital photos to lasting photo books. Start preserving your memories now!

  http://www.pixajoy.com.my/affiliate-url?c=GENTXT001&b=PIXAJOY&i=9743&sign=3f2e0cc57e3661f5351d5dbecee056ce&f=wl

  http://www.pixajoy.com.my/affiliate-url?c=GENTXT001&b=PIXAJOY&i=9743&sign=3f2e0cc57e3661f5351d5dbecee056ce&f=wl


Oct 23, 2014

...

at 2:39 PM 0 comments
Assalamualaikum..

Fuh... tengah mode marah...astagfirrullah al-azim.....

Allahuakbar.....marahnya hati... rasa macam teranaiya.

Semoga Allah lembutkan dan bersihkan hati manusia itu.

Bila berniat baik untuk berkata benar,dengan tindakan manusia itu, perlukah aku berniat jahat untuk tidak berkata benar?

Manusia seperti kamu, hanya menerima kepalsuan di sekelilingmu.

Pada manusia seperti kamu, yang berkata benar itu adalah BURUK, dan yang berkata dusta itu adalah BAIK pada kamu.

Ya Allah, Engkau kurniakanlah hati yang bersih kepada manusia itu, Engkau hindarkan manusia perosak minda disekelilingnya.

Seharusnya manusia yang hanya berlaukkan bodek - membodek tidak lagi wujud di zaman ini.
 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei