Jan 4, 2014

Gadget Rumahku - Steamer Lantai

at 10:48 PM

Haaa... kali ni nak cerita pasal gadget yang membantu aku settled kan keje rumah....

Gadget itu adalah ...... Steamer.....

Nak steam apenye??

Haaa. Gadget ini bertindak sebagai mop stim yang mana ianya mengeluarkan stim panas untuk mop lantai, sekali gus sanitize lantai melalui stim yang panas. Tapi tak tau la sama ada kuman-kuman tu mati ke idak sebab aku tak nampak... hehe.. cuma aku saiko otak aku kata... kuman da kene stim panas...da mati da... lantai ku bersih lagi berkilat..

Semua benda ada pro n cons...

Benda alah ni, bagusnya, tak payah aku nak tadah air dalam baldi..rendam mop.. nak perah bagai...dan buat berulang kali sampai habis tugas-tugas mengemop lantai.... dengan gadget ni, tak yah sume tu, isi air sikit dalam kompartmen dia, on suiz, terus la stim lantai sampai sudah...

Cons nye... meter kilowatt elektrik bergerak oiiii. Sebab pakai elektrik... tapi air jimat sikit la..m biasa pakai setengah baldi kalau guna mop biasa, dengan gadget ni guna max 400ml air jek

Hehe.. gadget ni aku bli kat MyDeal. RM128. Brabd aku tak hengat.. huhu

Okeh... tu stakat ni....tq uols..

4 comments:

sha on June 2, 2014 at 4:18 PM said...

Salam. Terfikir2 gak nak beli kt mydeal. Tp takut kena tipu lak.
So my deal boleh dpercyai la ye ni...

Zeze Aiza on July 14, 2014 at 10:48 AM said...

sha, setakat ni MyDeal, MySale n Groupon boleh dipercayai. :)

Anonymous said...

mau tanya, gimana cara awal pakainya, karena punya saya tidak mau keluar uap?

Zeze Aiza on October 23, 2014 at 3:39 PM said...

saya plug in - dan tekan on button yang ada tanda I-0... dan wap akan keluar...

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei