Apr 8, 2013

Kami melawat MELAKA, Hotel Hatten

at 8:17 AM 0 comments
As-salam,

Semalam berpacking untuk ke Melaka.

Hari ni pukul 845 am da bergerak menuju ke Melaka.

Perjalanan lancar sangat. Alhamdulillah.

Bila sampai Melaka, mula-mula skali search lokasi Mee Bodoh. What? Mee ape? Haha.

Semangat kami ikut route Maps menujunke Jalan Tengkera untuk cari kedai Mee goreng Hassan.

Tapi bila sampai, tengok kedai macam ramai DAN......... Parking penuh, parking tepi jalan la kalau berani, tapi tak berapa berani. So kami cari port lain.. Port mane bang? Tingggggggg... Klebang la! Mane lagi kan!!!

Guna khidmat Maps lagi. Sampai ke Pantai Klebang dulu. Bagi Ayra main pasir pantai. Asalnye nak pergi Muzium Kapal Selam, tapi tak jumpa. Dan tak berusaha untuk cari pun walaupun dah sampakpi kat Pantai Klebang nu. Lepas snap snap gambar, terus lah menuju ke Klebang Original Coconut Shake... Sebelum rasa coconut shake tu, aku cakap kat abang, ntah-ntah sama macam kat Alamanda Putrajaya! Tettttt... Lebih kurang je rasanya, cuma kat Klebang ada isi2 kelapa. Hihi. Dan ada nasi lemak pedas yang sedap kat kedai KOCS tu...

Lepas da kenyang, kami pi Hatten Square...maka berjalan la kami ke dataran pahlawan, hatten square dan mahkota parade. Semangat pi mahkota parade sebab nak g Parkson. Ada voucher RM20 yang perlu digunakan hari ini.

Masa kat dataran pahlawan tu, kami pi satu kedai ni, mintak lukiskan gambar ayra versi kartun. Wow.......hasilnye jadi gambar Ayra yang macam dah besar. Ala2 darjah satu gitu. Hihi.

Lepas berletihan jalan jauh, pi la check in kat Hatten Hotel pulak. Cantiknye hotel baru ni..... Bilik pun luas dan best. Ada 2 LCD TV, kerusi cleopatra, dan antara katil dan kerusi cleopatra tu, ada divider kaca. Dengan seronoknye ayra saja main langgar2 kaca tu. letih dah. To be continue...



















Apr 1, 2013

MAGZTER

at 12:16 PM 0 comments
Hye Semua~~

Korang pernah dengar tak MAGZTER - Digital Magazine Store!!

Tapi saje la aku godek-godek emel aku, then ternampak emel Padini,

"Exclusive Blu Inc Media Promotion
For Padini Membership Card Holders
Select up to 2 free issues from the following digital
magazine titles by Blu Inc Media - Female, Nuyou, and EH!
This offer is valid from 1 April - 30 June 2013,
and while stocks last."

wow..

 Tros aku subscribe!!

dah dapat 2 mag free for 3 moths...ni tengah baca la nih...hehehehhehehe....


MYSALE

at 9:43 AM 12 comments
Hye Semua~~

Pagi ni da mula sekolah. Jadi makanya bila da mula sekolah, jalan pun agak la sesak. Memang terbukti kanak-kanak sekolah menjadi punca kesesakan lalulintas harian. Habis tu nak buat macam mana kan? Home School. Bestnye!!! Haha. tapi bukan itu topik hari ini.

Topik hari ini adalah ----> ntah lah!! huahahahaha....

Takde ape pun nak cerita sangat kan.

Sape pernah dengar website online shooping ni??
 MYSALE!!!

huh..ni favorite website aku ni. Hari-hari mesti bukak. Sebab banyak baju baby yang best dan murah. Banyak lagi barang lain jugak. Ada yang tersangat murah, ada yang tersangat mahal. So pandai-pandai la pilihkan.

Delivery agak lambat, tambahan pulak bagi yang berstatus macam ni ---> "Orders are dispatched directly to you from the UK. 7 - 21 Days after the sale has finished".. Memang berjanggut la nak tunggu. Almost sebulan lebih. Untuk korang-korang yang jenis tak sabar, sila la pergi ke website lain untuk shooping ye..

DAN....kos delivery memang SANGAT MAHAL!!!! lebih kurang +/-RM30!!! So, kalau barang tu harga gile-gile murah, sila la campur dengan delivery cost. Baru la buat conclusion barang tu murah atau mahal ye!!

DAN.. bila beli barang, tak boleh campur-campur dari satu jenama dengan jenama lain. Kena order ASING!!! Tambah lagi kos delivery korang.. haha

TAPI.. bile beli second product within 1 hour, delivery percuma!!!!!!!!!!!!! so, pandai-pandai la ye nak hidup...

Bayaran pulak haruslah guna ---> Kad Kredit

Jom tengok MYSALE!!
 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei