Apr 27, 2012

Burger Bakar Kaw Kaw

at 10:31 AM
Hye Semua~~

Woot ~ Woooot ~~

 Tak senonoh intro camtu kan...

Assalamualaikum!!... Haa...kan sopan..


Nak dijadikan cerita, pada suatu petang, ketika sedang mengeluarkan bahan-bahan masakan dari peti ais,
si suami bertanya :

"sayang nak masak ape? tak payah masak lah. Mana ada malam minggu orang masak, orang makan kat luar" ~ si suami sambil buat muka serius!!

aikk..aku pun jadi cam pelik...hahhahah...mane pernah dengar ayat tu dari suamiku...

" malam ni kita try makan burger bakar"
 ermm..ok...aku pun simpan ler bahan masakan yang telah dikeluarkan ~ skima la plak...

"kita nak g beratur panjang-panjang kat wangsa maju tu ke?" ~ dalam hati aku.. mampuih!!!

" tak la....kita g yang kat taman dagang" ~ si suami sambil serius tengok lokasi kedai kat iP dia

Lepas Maghrib je tros gerak, konon takot ramai orang... cari punye cari punye cari.... Kitorang pun tiba la kat ADFC (Avenue Dagang Food Court) ~peta bawah nih sebagai panduan~


2,3 kali jugak la pusing cari parking, sebab cam ramai....mmg pack kat tempat parking tuh....

Tengah pusing-pusing cari parking, ternampak la kelibat stall Burger Bakar tu...
fuh...agak ramai. 
Tapi tak seramai macam kat Wangsa Maju. 
Si suami cakap, ramai la, nak beratur jugak ke? aik.....Alaaa...kalau ramai sangat, kita makan je la kat kedai lain....ada bnyk pilihan kedai makan kat ADFC tu....

Tapi alhamdulillah, ada rezeki, dapat parking...

Then Suamiku beratur...
Aku plak bersenang-lenang dok minum kat meja sambil tunggu suami beratur....hehehhe
ada la beratur dalam 40 minit baru sampai turn...

ni lah dinner kitorang malam tuh...

Burger Bakar Kaw Kaw
RM17 = Double Patties, Double Cheese and Bacon
 Dengan tamak nya suamiku beli 2 set. Sorang satu. 
Tak abes sebab besaq sangat, bungkus bawak balik, sok pagi panaskan dan buat breakfast.uhuuhuh....

Untuk minuman berkhasiat, aku order gelas besaq!! Jus oren, RM4 je... 
Kenyang air sebab besar...

Sila la cuba...
tapi disarankan, kalau nak makan burger bakar, datang la kol.9pm ke atas.
orang tak ramai !! 
xde la beratur lame dan panjang..

;p

1 comments:

bukittinggi fashion on July 28, 2012 at 12:03 PM said...

terimakasih

BUKITTINGGI FASHION

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei