Feb 8, 2012

Tugasan di Penang

at 11:34 AM
Hye Semua~~

08.02.2012
FUH....setelah seminggu meninggalkan pejabat.....terasa bahagianya bila kembali ke pejabat..ekekkee...

semangat nak draf minit mesyuarat nih.....

2-3.02.2012
2 hari mesyuarat kat penang..

Mari kita imbau selingan kejadian semasa kat Penang

01-03.02.2012
Sebelum memulakan perjalanan ke Penang, singgah kat Tanglin...dengan harapan kedai Nasi Lemak Tanglin bukak.....yeayyyyy..bukak la!!! makan sampai kenyang....
UUU....sedapnye!!

Dalam perjalanan ke Penang, mesti nak kena singgah tapah, beli jambu!!!
Lepas tu...suamiku singgah beli limau bali plak kat Ipoh..tadaaaa....manis tau!!!



Sampai Penang je, suami tersayang teringin plak nak makan nasi kandaq..huhu..

Nasi Kandaq.!!


Mee goreng mamak for me...

Menginap di Flamingo Hotel Penang...
Masa tu rate RM190/night.. just nice la condition kat hotel tu...cuma yang kurang best tu adalah, bilik tak de carpet, so sejuk kaki ku.... tak ada iron+iron board, aku kena pergi ke tingkat 14 untuk iron baju....sangat lah tak seronok....then tak jumpa arah kiblat dalam bilik...huh...kena la menggunakan khidmat 2IP dan 1 GTab untuk mendapatkan arah yang betul...facilities yang lain semua best lah....swimming pool, then ada private beach...haaaa...tu la yang best.. :) breakfast pun banyak makanan best...yang paling my husband suke...ada bread pudding...yeay....!!!
Flamingo Private Beach
View from floor 17th

Masa breakfast-Day 2

Di Pantai Flamingo

Malam g makan kat gurney drive....laksa air hitam n air kelapa...kenyangnye...
suamiku makan char koay teow pak saad ler...mane lagi kan...huhu...

Char Koay Teow Pak Saad + Air Mata Kucing

Lepas makan kenyang-kenyang, jalan pergi Gurney Plaza Plak...Sempak beli 2 pasang baju untuk Ayra.. :)

Baju untuk Ayra!! Lagi!!

03.02.2012
Lepas check-out hotel, pegi check in umah maktok plak....huhu....pas solat Jumaat, gerak pergi Perangin Mall, !st Avenue, then ke Gurney Plaza, mencari HP baru untuk Paksu Nizam...tapi dia tak heran pun..huhu...

Malam dinner kat Nurul Ikan Bakar, Maksulin bayor, pakai duit husband dia..hehehhehe...
ada kerang rebur, kerang bakar, pari bakar, siakap 3rasa, sotong kangkung, sayur kailan ikan masin...burkkk!! alhamdulillah!! TQ Aunty!!!


04.02.2012
Masa nak balik ke KL, suami tersayang pujuk camni, time tu kol.7, masa baru lepas subuh...

"sayang....pegi la mandi cepat"
"sejuk la banggggg"
"pegi la mandi cepat, kita singgah cameron"

hahahhaha...aku ape lagi, redah air tempayan yang sejuk tu.....huhu....

Pemandangan Ladang Teh Boh SG Palas.

TQ suami ku sebab bawak jalan...

05.02.2012
Keesokkan harinya pulak, pagi-pagi bangun nak travel pegi N9 plak. Balik kampung suamiku. Ada majlis cukur rambut dan aqiqah anak buah. Balik hari je...kol 8.30am gerak sana, kol 6.00pm sampai KL....sempat lagi singgah beli TIUB 10 biji...huhu

Anak Buahku....

Famili kami !!!

06.02.2012
Menikmati masak lemak telor itik bersama suami tersayang.
Tapi mak yang masakkan..huhuhuu....
Juga mencelup strawberry di dalam choc syrup hershey's....yummy...

Yummy!!

07.02.2012
Hari ni hari lahir mak... weehoooo... Happy birthday to Mak Sopiah!!! yang ke-XX..hihihiihh...


OKeh....dah Lapar...nak ajak husband tersayang pergi lunch kat Insaf Jalan TAR...uuuuuuuuuu....laparnye!!!












1 comments:

WallabyTbagShop on February 9, 2012 at 4:48 PM said...

love nasi kandaq ok!!!!

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei