Dec 15, 2012

Baby Ayra pandai tepuk tangan

at 2:08 AM 1 comments
Semalam MamaAyra balik kerja lambat.

Lebih kurang pukul 11 malam baru sampai rumah.

Masa sampai rumah, nanny dan uncle Ayra tengah nyakat Ayra. Dia baru bangun. Mak kata Ayra tidur dari 7pm - 10pm. Fuhhh...

So bila bangun tengah malam, haruslah bagi makan sebab Ayra tak makan malam lagi kan.

Masa main cak cak dengan Ayra, tetiba dia tepuk tangan.... Huwaaaaaa... (Tapi tak de bunyi pun) huhuhuhu... Berkali kali jugak la Ayra tepuk tangan... Bijak anak mama...

Baru semalam je mama baca kat magazine Pa&Ma (masa hantar paper kat pejabat orang lain - punca dan penyebab balik lewat.) perkembangan baby 7 bulan, da pandai tepuk tangan. yeayyy...tetiba bangga dengan Ayra walapun tepuk tak de bunyi kan...hihiihh

Kesimpulannya, Ayra pandai tepuk tangan pada usia 7 bulan 1 minggu.. (ok..mama bangga)

Baby Ayra @ Genting Highland

at 1:15 AM 0 comments


Baby Ayra @ Genting Highland

at 1:13 AM 0 comments
Hari ni Ayra first time naik Genting Highland.

Cuaca Genting Highland hari ni ter............sangatlah sejuk!!

Nasib baik hari tu mama saje belikan Ayra Sweater dan Topi Brand Timberland ni kat Web MySale...

Ada juga gunanya. Bagus jugak la sweater ni, dapat melindungi anakku daripada kesejukan melampau. Chewah!!

Tu je nak show off sket..blah la. Hihihihihihihiiiiiiiiiii...

p/s: minggu depan kita berangkat pi Penang plak ye Ayra !!!

Nov 18, 2012

Durian Madness

at 6:26 PM 2 comments
Boleh ke panggil durian madness untuk entry ni ek?

Macam ni ceritanya, balik je dari rumah mak mertua @sungai buloh, kitorang pun singgah kt midvalley.

Hari ni jalan kat midvalley, floor LG je.... Masa jalan kat lorong yang sambung ke Garden Mall, nampak ada dua orang yang macam tengah makan durian pankek sambi berjalan.

Aku pandang husband tersayang sambil buat muka pelik, pas2 husband aku pun cakap "kat sini ada jugak la".....

Hhuuwaaaaa!!!! Dah la aku memang tengah usha2 kedai lain yang ada jual dessert tu!!! Skali tetiba ada sumptuous depan mata!!!

Mula-mula beli dulu 1 box. Pas2 makan dan dan tu jugak.

Then beli barang kat jusco, patah balik g Sumptuous Dessert, beli lagi 1 box of durian pankek dan 1 box of hokkaido kek (durian).

Huhuhu... Hari ni je da sumbangkan pendapatan kat kedai Sumptuous Dessert tu RM28. Just for dessert!!!



Ni la Hokkaido Kek (Perisa Durian)
RM8 for 3

Tapi malangnya, bila balik rumah dan makan, kek ni rasa masam pada inti duriannya..hurm...hampa!!!
da tak elok filling nye.. maybe stock lama... Arghhhh!!! tension...
 Sebenarnya masa first time makan tu, husband dah tanya apsal masam, aku pun kata, maybe memang macam ni kot, sebab aku punye deria rasa adalah kurang berkesan pada masa tersebut, tapi still rasa masam jugak...

The next day, husband aku cakap, kawan dia bagitau, kalau rasa masam tu maknanya filling durian tu dah lama, stock lama, tu yang jadi masam..
oush!!!!



Nov 15, 2012

Idea Memasak Tak muncul tiba...

at 10:49 PM 0 comments
Selain ayam masak merah, menu untuk malam ni, ni je la yang terlintas..

Bila hari-hari masak, kadang-kadang jadi macam dah tak ada idea nak masak apa.

Mula lah resepi mengarut ntah apa rasa..

Ni ada bawang besar, daging cincang, lada hitam, telur, garam....siap!!!

Belasah je la yop!!!!

Nak tau rasa dia macam mana? Hah...memang tak terkata... Sebab tengah selsema, ada kekangan deria rasa... So memang aku tak de rasa ape pun!!!

Headband Untuk Ayra

at 9:06 PM 0 comments
Hari ni babah bawak mama and Ayra jalan kat the curve..

Al kisah... (Kisah pendek je..)

Mama beli headband untuk Ayra... Bunga besar punye!!!

Murah je.... Kat booth level 1 yang banyak kedai baby.. Line booth scha alyahya.. (Ape nama ntah nama nye, schapoholic ke ape ntah)

Ni la dia headband untuk Ayra...

Harga??

Hihi... RM10 for 2.. Boleh je nak campur dengan sepit rambut or cekak or whatsoever!!!!

Ni dia model headband berbaju tidoq!!!

Pernah Makan Durian crepe?

at 3:44 PM 0 comments
Ni snack yang digilai oleh suami ku.

Semua makanan yang berperisa durian dia suka.

Durian
Kek durian
Durian goreng
Ais krim durian
Yang terbaru... Durian crepe...

Tengok ni betapa berseleranya dia makan di khalayak ramai...

Sampai tertido Ayra tunggu babah abes kan 4 and half pieces durian crepe/pancake... Mama cuma makan one half je. Huh..

Durian crepe, 6pcs for RM10...
Sumptuous Desser @ Ikano PC

Nov 14, 2012

Salam Maal Hijrah Daripada Ayra

at 8:46 PM 2 comments
Salam maal hijrah.

Semoga kita semua mendapat keberkatan olehNya... Aminnn...

Dan silalah tatap gambar si comel Ayra..

Tudung kecil ni mama Ayra beli di Zara, Maju Junction

Nov 12, 2012

Menebas dan Melibas

at 10:14 PM 0 comments
Jangan kata bola pergi jauh, melintang, menegak, melencong...

Iron pun boleh terpisah dengan kepalanya. Alahai!! Haha..

BBstore sale!!!

at 10:10 PM 0 comments
Yeay... Macam tau-tau ada barang aku nak kena beli kan.. Dan dan dapat emel bbstore ada sale. Okeh!!! Sok kena la bergegas g bbstore damansara. Takkan nak g malam ni plak kan. Da pukul 10pm kot!!!

Nov 11, 2012

Baby Ayra Suka Pisang Manis

at 10:09 AM 0 comments
Hihi... Mentang - mentang la da 6 bulan, macam-macam mama bagi Ayra makan...

Antaranya, pisang manis, memang favourite Ayra...

Nurse pun cakap pisang dan betik elok untuk baby. Kasi lawas...

Meh tengok perangai Ayra makan!!! Sampai ke dahi...

Nov 10, 2012

Kerja Bercucuk Tanam di Rumah Titian Kaseh

at 12:01 PM 0 comments
Alhamdulillah... Selesai tugasan menanam anak-anak pokok di Rumah Titian Kaseh.

Terima kasih kepada yang telah turut serta.

Hanya Allah yang dapat membalas jasa tuan puan.

Jom tatap gambar!!!

Nov 9, 2012

Berenang di Kolam Mandi pada Usia 5 bulan

at 11:18 PM 2 comments
Haha..

Alkisah tersebut lah kisah,

Office babah buat family day kat Afamosa London ( xde maknenye, kat Melaka je ).

Penginapan di rumah banglo beserta sebuah kolam setiap banglo ye!!

So, Berani sungguh mama n babah Ayra bagi Ayra mandi air klorin!!

Ayra baru je masuk 5 bulan.

Swimsuit n pelampung angry bird pinjam Adrianna punye.

Tapi malang sungguh, swimsuit menghilangkan diri setelah sampai di KL. ampun wahai Adrianna n mama n papa Adrianna. Sampai sekarang masih rasa bersalah. Hurm..

Tapi hidup mesti diteruskan dan gambar masih perlu di upload!!
 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei