Apr 10, 2011

Banyak PENSIL Nak Cerita

at 6:21 PM
Hye Semua~~

kan Khamis lepas PENSIL amik cuti kan....haaaaa... banyak perkara yang PENSIL da settlekan masa cuti hari Khamis lepas....

Pagi-pagi PENSIL gerak tengok projek rumah banglo PENSIL...haha..banglo lah sangat...

Agak keciwa bila PENSIL tengok progress rumah tu....bilik air je yang dah siap tiles, bilik-bilik dan dapur belum lagi....arghhhhh...ingtkan at least dapur tengah nak buat...rupanya satu bilik air je yang siap...bilik air lagi satu tengah buat....alaaaaaaaaaa...

Macam biasa la, bila pergi tengok rumah, ada je barang tambahan yang nak kena beli...nak kena turun bawah, al-maklumlah banglo kat nun atas bukit...huhu...alang-alang dah turun tu, banyak benda lain la yang PENSIL dan tunang PENSIL beli....antaranya, kami beli kepala paip utk dapur..uish...mahalnya...pastu beli cat....fuhh...banyaknya kami borong cat...sampai 7 tong...1 tong 18L, 4 tong 7L, 1 tong 5L, dan 1 tong 1L...then beli kepala paip baru untuk bilik air...cantiknye....suke sangat...haha...

then kami gerak pergi tengok muffin untuk majlis bulan Jun nanti...survey kat FEDERAL BAKERY..kilang kek dan roti...amik kau, aku g kilang tros.....tapi macam agak keciwa.....

after that, pick up my wedding cards and banners.. wow....so exciting...dah siap..yeayy...hahha...berguni-guni kad.....balik rumah tros belek-belek kad..hehehhee..puas hati....

then, kami pergi butik....nak confirm baju...wehoo....seronoknya....
sampai je sana, tros try dress yang PENSIL dah target sebelum ni...dress warna putih....sulam warna silver dengan swarovski crystal...huaaaaaaaaaaa...bile tergantung kat hanger, memang boleh menyebabkan PENSIL ngigau malam...tapiiiiiiiiiiii...bile PENSIL pakai, alaaamakkk...macam seksi la pulaks....sebab ikut shape badan sangat...dah macam pakaian artis perempuan g ABPBH pulak...malu lah nak pakai dress camtuh.... PENSIL pun cuba la baju lain...dan.......................PENSIL berkenan...terus cakap nak baju tu....tunang PENSIL pun try jugak...hehehe.....pas2 balik...awal bulan 5 nak kena datang fitting lagi skali...harap semakin kurus...chewah.....

balik rumah je, terus rasa sangat letih...nak pengsan rasanya..tapi tetap menggagahkan diri untuk modified sket kad kawen kami...

orait.....setakat ni saja petang nih...thanx semua......

5 comments:

Kazen on April 10, 2011 at 7:13 PM said...

haha sabar itu ujian dan dugaan namenye..at least dh nk kawin kan...jeles gak tgok org dh kawin ....huhu

Zura on April 10, 2011 at 9:12 PM said...

waaaahhh....org tue nk kawin dh ke...tahniah..

Pensil Tajam on April 10, 2011 at 9:46 PM said...

haaa...zura kena datang ni..leh kita kenal-kenal nanti....

Lia Akma on April 11, 2011 at 1:12 AM said...

zeze, beli rumah dh ke? kt mane?

Pensil Tajam on April 14, 2011 at 11:28 AM said...

xla....renovate umah mak jek..hehe

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei