Dec 28, 2010

Dah Sebulan. =)

at 2:34 PM 4 comments
Hye Semua~~

.MrEzz: cyggggg........
.MrEzz: arini kan....
.Saya Comeii: yeee
.MrEzz: genab 1 bulan kt bertunang..
.MrEzz: hehehe



ehhehee.... PENSIL sayang kamu wahai Tunang PENSIL


Dec 19, 2010

Dalam Dilema

at 10:53 PM 1 comments
Hye Semua~~

erm.....nak tambah RM1XXX untuk baju pengantin baru....

atau.........

pakai je baju yang sedia ada kat butik...

mak kata, pakai je baju yang sedia ada....sebab....banyak kena tambah...membazir katanya...boleh beli peti ais besar tu.... tak pun mesin basuh auto. TV...dan macam-macam lagik....uishhhhh....

aku dah terbayang-bayang design baju...tapi bile mak dah cakap cam tu, goyang jugak la...huh......mari berfikir...


ehehehhehe...

Dec 15, 2010

This week, catch Ashida and Ask Me Again in action! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

at 8:44 AM 1 comments
Hye Semua~~

Jangan Lepaskan Peluang!!!!

Dah episod 3 dah ni....



This week, catch Ashida and Ask Me Again in action! - YouthSays Campaign - YouthSays.com

This TV show is a platform for 8 talented but undiscovered young
musicians to improve and showcase their skills for fame and fortune.
Each week, 2 finalists will perform in a non-elimination round and the
winner will be crowned during the 26th December FINALE.


The 2 finalists for this week are from Johor Bahru. Ashida is a female
solo singer with her pop and ballad genre while Statik is a 4-piece
rock band that delivers ‘Power Pop’ genre.


Check out the third episode in tonton.com.my/kawankubintangcocacola

Dec 12, 2010

DIY Bunga Tangan

at 11:21 PM 2 comments
Hye Semua~~

ramai tak yang pernah cuba buat bunga tangan sendiri??

ada pernah terfikir nak buat sendiri?

bunga tangan yang simple....senang je nak buat.....mudah dan murah....

untuk majlis tunang Pensil hari tu, Pensil buat sendiri bunga tangan... sebnarnya makcik Pensil yang buatkan,...hehhe...Pensil cuma bagi idea sikit-sikit dan arahkan itu ini....

ok..meh nak cerita, bahan-bahannya ADALAH:
- bunga  hidup/bunga palsu pun boleh...pilih la kombinasi warna ikut suke sendiri... (kalau guna roses/carnation, 16 kuntum cukup dah)
- bunga kecil
- riben satin yang lebar....
- riben berdawai
- jarum peniti
- green tape (yang guna untuk balut lidi bunga telur...ape ntah nama betulnya)
- gunting

haa...tu je yang diperlukan...

cara-caranya:

** susun bunga dalam genggaman, jadikan bunga tu bentuk bulat bagi permukaan atas bunga tangan.....

** susun pulak bunga kecil di sekeliling bunga utama tadi...

** lepas tu lilit genggaman bunga, full dari atas sampai bawah dengan tape hijau.....agak-agak lilit sejengkal pun ok la rasanya....make sure lilit kuat-kuat..jangan sampai terlerai...

**dah lilit dengan tape hijau, ambil riben satin (ikut warna tema korang), lilit lagi skali dari atas sampai bawah...full tau....lepas tu bila dah abis lilit sampai bawah...semat dengan pin....kalau ada pin tudung dolu-dolu. semat dari bawah, sampai atas...kemas-kemas....

** then potong batang bunga tu...biar sama rata tau...

** buat la riben panjang berjurai dari atas sampai bawah

** pastu ikat la riben berdawai...buat bentuk sket....

dah siap....korang dapat gambaran tak??huahahhahaa...mesti susah nak paham kan..alaa...senang je...xyah bazir duit suruh orang lain buat mahal-mahal....

tgk la hasil bunga tangan yang Pensil buat sendiiri...

tadaaaaaaaaaaa...

ni model tak bertauliah...

ni pun..lagi sorang...





nah...kalau tak paham, tgk LINK NIH....(right klik..new tab.. Ok)

tak pun kalau da tak jadi sangat... ditambah dengan malas....boleh la tempah...

aku surfing ada jumpa blog nih...korang tgk la...tempah kat dia, mana tau berkenan,Pensil tak pernah tempah pun, tak de kena mengena dengan owner dia pun ha....LINK SINI...

OK...selamat berfikir ye...hehehe

Dec 11, 2010

Design Baju...

at 11:15 PM 1 comments
Hye Semua~~

untuk majlis seterusnya.... beberapa persediaan dah dibuat...dah tak de pening-pening nak cari butik dan pakej2 extravaganza , sekarang pening nak fikir design untuk baju sanding...wow...bestnye.....boleh request design sendiri...wow lagi skali...yehaaaaaaaaaa... tapi pening la nak fikir....huuhuu... tapi mesti seronok kan..kan....

Dec 3, 2010

jawatan kosong / kerja kosong...

at 2:28 PM 0 comments
Hye Semua~~
function macam jobstreet...
tapi nama dia JobsCentral...
kepada yang mencari kerja kosong..
boleh la try...
tak rugi pun cuba...
kan..kan.....
mana la tau dapat kerja yang diidamkan....
semoga membantu...

E-day

at 2:09 PM 2 comments
Hye Semua~~


 dengan gambar nih...


Ni lagi satu....


majlis ni pada 28 November 2010....kami pilih tarikh ni sebab ianya adalah tarikh lahir Mr.ezz kesayangan aku...yeayyyy....Happy Birthday sayang......tak terlambat rasanya.....huahahha....

ada dalam 800 gambar yang akan ditapis dan dipilih untuk dicuci malam nih...

cadang nak pilih dalam 300 gambar je....wekkkkk....nak kena pilih kasih malam nih...huhu...

k lahh...enjoy your day...

kalau nak tgk banyak2 gambar....

klik kat sini ye....

terima kasih kepada semua yang hadir dan membantu dalam melancarkan majlis....

yeayyyy!!!

Dec 2, 2010

Gambar Kejadian Nov 28, 2010

at 10:23 AM 0 comments
Hye Semua~~

Kepada yang teringin nak tgk gambar masa majlis aku tunang, sila klik link ni...tgk je la kat album picasa aku ye...

jangan segan-segan...tengok le kalau tak segan...

tapi jangan copy atau diterbitkan dalam apa jua cara sekalipun tanpa kebenaran PENSIL....salah disisi undang-undang blog PENSIL.. huh...

 enjoy...

ni Linknye....CLICK SINI!!

Dec 1, 2010

Dah Bertunang... :D

at 1:07 AM 2 comments
Hye Semua~~

mcm tajuk di atas, aku dah bertunang...yeay...gatai kan...ehhehe...skali skala...

ermm..bnyk insiden yang terjadi..

preparation mmg aku x boleh lupa...

masa dan detik kejadian masih segar dalam ingatan..mmg membuatkan aku tersengih sorang2...

untuk majlis tunangku, aku DIY pelamin, DIY bunga tangan, half DIY hantaran... DIY packing doorgift..
persiapan mmg menarik dan happening sangat... bila banyak DIY, mmg jimat dan berbaloi-baloi..

ok...dalam entry akan datang, aku akan tunjukkan cara-cara menDIYkan komponen bagi majlis tunang...yang simple2 jek...

ade sesapa nak tgk gambar masa aku bertunang ke?

kalau ada permintaan kat ruang komen, nnt aku upload la ye...

ok...thanx kepada yang banyak membantu dan menjayakan majlis yang simple tetapi meriah tersebut...love u all..muahhh...
 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei