Jul 31, 2010

Number of the Day ::::::::::::: 31st!!!

at 11:56 AM 0 comments
Hye Semua~

haaaaaaaaaaaaaa...hari ni... 31 hb la..... BR time... jommmmmmmmmmmmm...

Jul 22, 2010

Excited-nye aku!!! Hahahahhahahaa...

at 8:00 AM 0 comments
Hyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee All~~


selamat pagiiiiiiiiiiiiiiiiii....haaaaa......pagi ni rasa cam excited sangat ...tak tau nape...bukak pintu opis pun awal....excited nak g bekfes la rasanya....yeehaaaaaaaa.....

Jul 19, 2010

Korang ada pengalaman macam nih?

at 7:50 AM 6 comments
Hye Semua~~

Situasi :: Nak g opis/dating atau mana-mana...
Actors ::  Person 1 and Person 2
Person 1 :: Si dia :: Berpakaian Kemas
Person 2 :: Si lagi sorang :: Make-up cam biasa...Agak tebal...aha..

Sinopsis ::

kalau si dia menegur macam nih...

"sayang, foundation you tak rata la kat sini" ... (sambil si dia tolong meratakan foundation)

wahhhhhhhhh.....so concern....so sweet....

peristiwa tersebut membuatkan Si lagi sorang tros tersenyum sorang-sorang..

hihi..

Kesimpulan ::

1. Si dia sangat menyayangi si lagi sorang, takkan membiarkan si lagi sorang comot...

2. Si lagi sorang tak pandai make-up sangat, tapi si lagi sorang tak kisah sebab si dia akan tolong ratakan make-up si lagi sorang..ahaks....




Soal Selidik ::

1. Korang ada pengalaman macam ni tak???
2. Atau ada pengalaman ala-ala macam nih??

~ Sweet Monday Morning ~

Jul 13, 2010

Bile tarikh lahir korang?? - ASTRONUMEROLOGI

at 10:03 AM 9 comments
Hye Semua~~

minggu lepas aku kursus Crisis Management...
penceramah ada ajar baca rahsia tarikh lahir...
dalam kursus tu, masa buat kira-kira tarikh lahir, penceramah guna tarikh lahir aku dan minta sume orang kira untuk tarikh lahir aku..huhu..malu je diorang tafsir tarikh lahir aku..
ok..ni hasil pencarian aku kat internet n dari kursus yang aku g aritu...meh nak ajar sket...

mula-mula korang masukkan tarikh lahir dan mula mengira...
macam kat bawa nih...

**klik gambar untuk besarkan**

ok...nnt korang akan dapati banyak nombor...
tgk nombor dalam kotak J hingga kotak W

macam contoh kat atas ada kombinasi nombor-nombor ni:

391 (JKL)
916 (KLM)
393 (JKN)
716 (PLM)
936 (V,K+N,J+N)
472 (M+P, L+P, W)
843 (S,T,S+T)
173 (RPN)

KOMBINASI MONBOR BOLEH PELBAGAI..KALAU NOMBOR TU SEBLAH-SEBLAH, MAKSUDNYA SANGAT HAMPIR DENGAN MAKNA NOMBOR-NOMBOR SEPERTI BAWAH NIH...tapi tak leh guna nombor dalam kotak yang sama bnyk kali...guna sekali jek...

ok..ni antara maksud-maksud yang aku blaja masa dalam kursus...

kalau ade nombor-nombor nih, adalah perangai/bakat yang boleh mula korang cungkil..huhu...

191 - TAK BOLEH ADA RAKAN NIAGA
123 - ADA KEKUATAN SUARA (PENYANYI, PENSYARAH,PENCERAMAH)
11 - SANGAT BERDIKARI
279 - POPULAR, HUBUNGAN SULIT

393 - KEJAYAAN YANG SINGKAT
966 - MUDAH UNTUNG
71 - MUDAH DITIPU
11 - DITIKAM BELAKANG

156 - KERJA LUAR/OUTSTATION
279,729 - MUDAH MEYAKINKAN ORANG, VIP
56 SANGAT BERHATI-HATI DENGAN WANG

459 - GERAK HATI/ILHAM
456 - TERLIBAT DALAM WANG/RASUAH
786 - ORANG SUKA BERI TANGGUNGJAWAB
246 - BIDANG SYARAHAN/CERAMAH

123,213 - KEKUATAN SUARA, KADANG-KADANG CAKAP LEPAS
426,246 - PANDAI SYARAHAN/CERAMAH, ADA IDEA UNTUK DISAMPAIKAN
72,27 - SANGAT MENAWAN DAN MUDAH MEYAKINKAN/TARIKAN ORANG/PELARIS

573 - VIP, DUIT HABIS DIAMBIL ORANG, MESABOTAJ/DISABOTAJ

235 - BEREMOSI, MUDAH TERUSI, BARAN

336 - BOROS/DERMA



NOMBOR AKAR
1 :: LOGAM
2 :: AIR
3 :: API
4 :: KAYU
5 :: TANAH
6 :: LOGAM
7 :: AIR
8 :: API ....emosional, sibuk,desakan,tekanan, bertanggungjawab, menarik lelaki.
9 :: KAYU


OK..ni plak dari kajian aku melalui internet..


PROFIL KEKUATAN:

573 –       Pola orang kenamaan / orang terkenal
13 -         Pola aktif (kekuatan fizikal)
5955 -     Pemimpin yang tegas, keras hati dan kekuatan fizikalnya serta mahu buat perubahan 
459 dan 549 – bijak dalam muslihat perancangan. Ada gerak hati yang bagus.
545544 – perancang yang hebat.
494 –      memiliki pengetahuan yang tinggi
426 –      penceramah yang bagus

9 di tengah – hidup untuk berbakti kepada masyarakat (humanity). Seorang yang penampilannya bersih dan kemas.


7    di tengah arah mata angin – mudah disenangi ramai pengikut.


Memiliki kesemua nombor 1 hingga 9 = seimbang dan sempurna.

PROFIL KELEMAHAN:

456 –    dituduh salahguna wang (Thaksin juga punyai pola nombor 456 dituduh rasuah)


PROFIL KESIHATAN (NOMBOR KESIHATAN DI TENGAH SEGITIGA):

Tiada nombor 1-6 = masalah paru-paru
Tiada nombor 3-8 = masalah jantung
Tiada nombor 2-7 = masalah buah pinggang

angka 8
perasaan tertekan, beremosi, mudah marah
dari aspek positif, dikurniakan kekuatan untuk menghadapi segala tekanan dan cabaran.

angka 5
rasa terhalang, kurang keyakinan diri dan mudah berputus asa
Dari aspek positif, akan menjadi individu yang berjaya, jika tahu bagaimana untuk melepasi rasa halangan, rendah diri dan mempunyai keyakinan diri yang tinggi.
Ramai golongan kenamaan dan pemimpin yang dilahirkan dengan nombor asas 5 (Tun Abdullah Ahmad Badawi.)

angka 3
rasa gelisah dan panas baran
pengurusan emosi dan ketenangan jiwa adalah ubat mujarab untuk menghapuskan masalah ini.


individu yang amat minat berniaga, kebiasaan individu yang dikategorikan sebagai minat berniaga mempunyai nombor pola 696 atau 969. Tetapi terdapat juga dikalangan individu yang mempunyai nombor pola 696 atau 969 ini mempunyai keserasian perniagaan yang berbeza-beza.

Kepada yang mempunyai perniagaan sendiri, pernahkah Anda mengalami masalah seperti semasa peringkat awal perniagaan Anda mempunyai keuntungan yang amat baik (933 atau 339), tetapi ianya tidak bertahan lama. Adakah individu ini tidak layak untuk berniaga walaupun mempunyai pola 696? . Sudah tentu Anda masih layak berniaga tetapi Anda perlu mempunyai strategi tententu dalam memilih perniagaan yang sesuai dengan diri Anda. Sekali lagi saya katakan, Anda masih lagi layak berniaga dan mampu memperolehi keuntungan yang lumayan untuk perniagaan Anda.

Semakin byk ulangan kombinasi no itu maka semakin tepatlah ia. 

224 = Berilmu
246 = Pandai syarahan/ceramah dan banyak idea
449 = Berakademik, kamus bergerak, deria rasa yg halus dan memiliki pengetahuan tinggi


Selain 246, sebenarnya ada 1 no lagi yg sama maksud dgnnya iaitu, 426. Sila perhatikan segitiga di atas dan kira berapa kali ia berulang. 3 kali kan (246, 246, 426).


Ini bermaksud, potensi org yg memiliki tarikh lahir ini adl pada KEPETAHANNYA BERSYARAH. So, asah bakat itu sehingga tajam dan berkilau. Jgn bazirkan masa utk berlatih menjadi pemain bola sepak, sebab potensi/bakat anda ada dlm seni pengucapan! Bukan dlm sukan bola sepak..

Baik:
678 - Orang suka beri tanggungjawab
966 - Mudah untung / minat berniaga
669 - Mudah untung, perniagaan jangka pendek
819 - Bergerak sana sini, tidak duduk satu tempat
369 - Aktif, banyak harta


Buruk:
888 -Terlalu panas, hiperaktif, degil
88   -Sangat sibuk, emosional dan berada dalam keadaan tertekan, tiada tumpuan
89   -Perniagaan nampak baik tetapi permulaan sahaja, perjalanan berliku
17   -Boleh memimpin dan menarik penyokong, berakhir dengan tekanan, ada musuh, ramai kawan, mudah ditipu, tumpuan orang


Makna Dasar Angka

1
Penyatuan, persepaduan, ego, sintesis, kekuatan, kreativiti, cita-cita, tindakan, menzalimi. Orang bernombor ini boleh menjadi orang zalim atau pemimpin besar.

2
Polariti, dualiti, pilihan, mempunyai dua sifat yang bertentangan. Orang bernombor ini lemah lembut, sensitif, artistik dan intuitif. Barang kali boleh menipu dan cenderung kepada kesedihan.

3
Tindakan, segi tiga dewata Syurga/Orang/Bumi, Tri Tunggal Maha Kudus (Tuhan, Putera, Roh Kudus), Brahma/Vishnu/Shiva. Orang bernombor ini berbakal, bertatatertib dan bertenaga, walau bagaimana pun mereka sering suka menguasai semua.

4
Hal keduniaan, kestabilan, aturan, musim empat, arah empat. Orang bernombor ini kukuh, praktik dan realistik. Oleh sebab mereka berdaya melihat semuanya dari segi yang bertentangan, rupanya mungkin memberontak dan tidak tradisional.

5
Pengembangan, pancaindera. Orang bernombor ini aktif, mencari kenikmatan, cerdas dan cepat marah.

6
Kreativiti, abstrak, keindahan, keselarasan, daya khayalan. Orang bernombor ini dapat dipercayai dan romantik. Mereka benci perselisihan dan berusaha mencipta keselarasan di rumah mereka.

7
Kerohanian. Orang bernombor ini bersifat falsafah dan kerohanian, intuitif dan sering introvert dan berfikir secara asli.

8
Kejayaan keduniaan, tetapi mengalami naik turun mencari keseimbangan. Orang bernombor ini hebat dan asyik, dengan kekuatan diri dan bersemangat. Mereka boleh memberontak dan menyimpan perasaan dalaman tersorok bawah bahagian luar dingin.

9
Kesempurnaan. Orang bernombor ini berazam, berani dan aktif, walau bagaimana pun biasanya mesti berhempas pulas untuk keberhasilan. Walau bagaimana pun suka berbahas-bahas, orang bernombor 9 orang memedulikan kemanusiaan.

tapi aku wat mende ni suka-suka jek...tak ambik peduli sangat pun..huhu...yang penting, percaya pada diri...chowzzz...

8.5 kilometer punye cerita

at 8:07 AM 0 comments
Hye Semua~~


Hadoi..kalutnye aku hari ni....dah le pagi tadi baru nk iron baju keje. 
Pas2 siap-siap sume..turun bawah (umah flat), g kat kete, tett..tett...
tekan-tekan alarm kete tak de effect pun..cesss...tekan lagi...
tett...tett...no response...shut....dah lambat nih..nnt jalan jem...haishhhh...
call adik....nak soh la dia tekan alarm dari atas...shutt...tak angkat plakk...
OMG..maleh nyo den nak naik atas balik tukar kunci...
Huh...aku pun naik la balik...call Mrezz....

"Abang, nnt abg naik opis dulu ek...alarm kete tak mau bukak, nak kena naik balik tukar kunci..."

Time nak kuar lif je abah muncul hulur kunci bagaikan superhero...chewahh...
fuh...dah jimat masa...Turun lif balik...
Aku pun menderu...zupppp...gi keje da....vrom...vrom....
8.5 kilometer jarak perjalanan.
Time kat parking opis, apsal la kete aku ni cam berat sket....
aishh...tayar bocor sebab aku langgar kolam ikan keli kat pulapol tadi ke..

Ok...sampai...masuk parking seblah kete Mrezz...Dia setia tunggu aku..huhu...
Masa nak mati enjin tu, baru aku perasan...laaaaaaaaaa..... 

Aku tak ________ rupanya..patut la...
Kuar je kete...bau HANGIT!!!!!! 
Huwaaaaaaaa.....dasat.....
Aku tanye Mrezz... 

"Abang bau hangit tak??"

...bla...bla...bla...bla...
Aku pun tanye lagi, 

"ermmm... Tak pe ke jadi cam tuh bang??"

Mrezz pun jawab, 

" Tak pe....Brek Pad haus jek..ehehhehe"

Hahahhahahaa...sengal la aku nih...perempuan, perempuan...kelam-kelibut...Haru-biru...
Camne aku buleh lupa yang aku tak lepas brek tangan masa nak gerak 
dari rumah sampai opis sejauh lebih dari 8.5 kilometer??? 

Dah la dari umah sampai opis mmg xyah berhenti lame...memang aku lupa.....
hadoi yaii... Clumsy bak kate ronaldo...
Sengal la aku nih...Adoii!!!

Jul 12, 2010

The Day :: 10.07.10 ::

at 10:37 AM 6 comments


Hye Semua~~

Biar Gambar Yang Berkata-kata..Chewah...


Jul 8, 2010

Paul dah bagitau..korang tak nak pecaya...

at 9:31 AM 4 comments
Hye Semua~~

uuuuuuuuuuuuuuuuu...
ingat tak entry aku smalam???? SINI!!!

kan Si Paul pilih SPAIN..

huwaaaaaa...betol laaaaaaaaaaa ramalan Si Paul...

sowieeee cayangggg... GERMAN menang kalah la pulak...

Go Spain... Go!!!

ekekekkeeee....

cian Mrezz aku...pasaukan pilihan kecundang...

Mari lah menggoreng si Paul.... buat sushi....

Jul 7, 2010

Paul the Octopus Pick Spain??

at 7:45 AM 3 comments
Hye Semua~~
 Morning...

Mesti ramai yang mengikuti perlawanan Bola Sepak Piala Dunia 2010 ni ek..

Ramai tak yang sokong German ??

Confirm ramai kan..huhu..

hahahhaaa... si ahli nujum Paul the Octopus pilih Spain la...
 
So....camne??

Agak-agak German kalah ke nanti ek??

Kita tunggu sama ada Pasukan German berjaya menyangkal ramalan Paul atau tidak...

Paul atau German??

Atau Paul dah dirasuah oleh peminat Spain ke??? ouchh...

So..Korang sokong pasukan mana????

Aku????...sebab Mrezz suke German, so...aku...sokong German la Spain...ahahahhaa....

Jul 6, 2010

Cuma 10 saat

at 4:42 PM 2 comments
Hye Semua~~

nak share sesuatu...dapat dari blog ni...

korang fokus pandangan kat 3 titik kat tengah nih....dokus dalam masa 10 saat..
pas2 korang alih pandangan tengok kat mana-mana permukaan cerah, cam dinding ke, siling ke...pintu ke....
pas2 ape yang korang nampak??

ni gambarnya..

 selamat mencuba...happy trying....

Banyak Bende

at 3:29 PM 8 comments
Hye Semua~~

Eh..baru teringat...

banyak nye mende yang aku kena buat...

1. Beli Adapter ibook untuk menggantikan adapter yang dah hangit tu.. Yani nak pinjam 1 sem utk wat assignment dia sebab laptop dia dah xserupa laptop.

2. Kena g polish kete...dah dasat sangat kesan calar degil... so untuk membasmi kecalaran..kena la polish... duit..duit..nak kena cari port polish yang best lepak..kat mana ek??korang ade cadangan??

3. Kena kemas rumah yang semak samun tuh..nanti ade event kecik.

4. kena g beli barang berharga..kalau bli yang xberharga nanti membazir..

5. Kena pakse Mrezz bawak aku g tengok Eclipse nanti nih..abanggg la ye..plzzzzzz...

6. dan lagi...dan lagi...

adesss.....kebanyakkan mende pakai duit la zaman sekarang nih..

Choclate baju kawen

at 3:22 PM 3 comments
Hye Semua~~

Haluuuu....
selamat siang...eh...selamat petang...

ni dok ade kek choclate kat bilik aku nih...bile kak lyana nak menjalankan operasi memotong kek nih...aishh...br pas lunch kol.12.30 tadi...ni aku dah lapar balik...teruknye..asyik makannnnnnnnnn jek....

nnt gomok seblum kawen nnt dah susah.....baju kawen kena beli plak nnt ha...

aishhhhhh..

ececcee..mcm la skang kurus sangat ek...x sedor diri sket aku nih..uhuhuu....

Guna Office yang mana?

at 9:36 AM 3 comments
Hye Semua~~

PC aku kat Opis ni tak pakai Micrsoft Office... Aku pakai Kingsoft Office 2009.
Pas2 aku ada gak install Open Office...and jugak aku install Microsoft Office 2003 baru-baru nih...

Kadang-kadang bile guna PC orang lain, pakai Microsoft Office yang baru tu 2009 ke 2010 ntah....yang format pelik tu....

Tapi aku paling suke guna Kingsoft Office 2009... sebab cam simple and senang..mungkin sebab dah biasa kot...

Kingsoft Office 2009 ni bleh baca format Ms.Office 2003 n 2009... kalau word xde masalah la.. tapi kalau Ms.Power Point tu abis lari formanye, tapi still bleh bukak la.

Korang plak camne? selesa pakai Office yang mana satu??
 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei