Apr 30, 2010

Sape nampak Pelangi Berkembar pagi tadi?

at 10:29 AM 4 comments
Pagi tadi masa on da way nak g tempat mesyuarat, kat Sg. Besi aku nampak pelangi yang sangat indah...

selang beberapa minit lepas tu, aku masih nampak pelangi tersebut...walau pun semakin pudar, namun ia tetap jelas kelihatan.

Satu lagi pelangi yang lebih indah muncul perlahan-lahan disebalik pelangi yang semakin pudar.

Subhanallah...

indahnye kejadian Allah...

aku melihat dua lapisan pelangi...sebelah menyebelah...

Masyaallah...

indahnya pagi ni...


"hargai lah Ia sblm terlewat..."


Jika seorang istri menangis dihadapanmu, itu berarti dia tidak dapat menahannya lagi...Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang istri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!Seorang istri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu. Dia akan menurunkan rasa EGOnya. Wahai suami2, jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian. Karena dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam ...

Wahai suami2, jika seorang istri menangis karenamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, karena keputusanmu, kau merusak kehidupannya. Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis karenamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya karenamu ?


Pada hari penciptaan PEREMPUAN. MALAIKAT bertanya kepada TUHAN
" Apakah keistimewaan dari ciptaanMU ini ? " Lalu TUHAN menjawab " Ada banyak KEISTIMEWAAN yang dimiliki oleh ciptaanKU ini".. Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat.. TUTUR katanya merupakan KEBENARAN.. SENYUMAN'nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. . PELUKAN & CIUMAN'nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. .. Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN'nya. . Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.. Dia begitu sedih melihat KEMATIAN.. TETESAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI krn 1 hal
"...Apa itu Yaa TUHAN ?? Bahwa "Betapa BERHARGAnya dia"... Sebarkan ini ke SELURUH ISTERI2 yg soleha dan SUAMI2 yang kamu kenal agar mereka tidak lupa bahwa ISTERI mrk begitu berHARGA... Dan sangat berHARGA.

Apr 28, 2010

Lirik Automatik Kat Winamp / Media Player

at 2:03 PM 1 comments
ok...hari ni nak cerita pasal Lyrics Plugin
Lyrics Plugin is a piece of software tailored for music fans. To put it simply - it is an add-on to view lyrics in WinAmp or Windows Media Player. No more searching for lyrics. Just start listening to your favourite songs and lyrics will be displayed automatically. Oh, and if lyrics is not found, you can add it yourself :)

ok...sape yang suke dengar MP3 n nyanyi2..
ni ade satu software...

untuk Winamp dan Windows Media Player..

korang download ikut player yang korang biasa guna..pastu install..

pas2 nanti bile korang play muzik, automatik akan keluar lirik lagu tu. tapi kena ada sambungan internet la.xyah susah-susah nak search lirik, copy, paste and save..ni dia keluar tros..and kena make sure tajuk lirik dan penyanyi tu btol, rename la camtik-cantik..eheh

tapi jangan lupa utk "enable" lirik utk appear kat player korang ye...

untuk Winamp, nak enable lirik tu korang tekan "Alt+Y"..

untuk media player, cari sendiri ek..ehehhe...

.
.
.
.
.
tetttt
.
.
tengah wat entry ni, tetiba bos masuk bilik, gosip kate boipren aku g makan ngan awek mane ntah...

nak kena ni...

ahhahahahhaa..

(cik abag, saya ada spy tau) - bleh pecaya ke spy yang tu..huhu

.
.
.
ups...iklan la plak..

haa...ni dia link Lyrics Plugin tuh...

try la ye...

(saje nak bgtau walaupun mungkin sume orang dah tau)

ok..

~tata~


pssttt: bos aku mmg suke je wat gosip2 liar...ekekke...saje ngusik...

Resipi Sandwich Shrek.. Berani ke?

at 8:40 AM 2 comments
Ok..selamat pagi..mari kita belajar cara-cara nak buat SANDWICH SHREK..

kepada ibu-ibu muda, boleh la try..eheh

bahan-bahan yang diperlukan adalah:



haa..nampak tak tu..kita perlukan sandwich dan shrek..eheheh...no la...just kidding..

pagi ni opismate aku blanje makan pagi dengan menyediakan sandwich shrek sebagai makanan pagi kami.
(nama sandwich tu ape ntah, bukan sandwich shrek [nama samaran])
makanan Mexico katenye, ntah btol ntah tidak..

ok..ni bahan-bahan yang diperlukan. Ini serius dan bukan main-main;

kita perlukan... Roti ---> Gardenia pun ok...

next kita perlukan AVOCADO yang dah ranum..ingatnye, avocado yang dah ranum tau.. (2 biji pun cukup dah)

pastu kita perlukan bawang merah sebiji..
bawang merah ni kena potong dadu tau...kecik-kecik ye..

pas kita perlukan lada hitam...
jangan lupa grind lada hitam tu ye...tak yah banyak..sikit je..nak bagi rasa je

last skali kita perlukan garam...2,3 cubit je haa...


ok..ni cara-caranya...mula-mula, amik avocado, keluarkan isinye, masuk dalam bekas, pastu penyek-penyek kan avocado tu. alaa..macam nak wat cekodok pisang tu ha...

pas2 dah penyek sume, campur bawang yang dah dipotong dadu tu dengan avocado yang dah dipenyekkan..

then gaul...gaull...dan gaul...

pastu masukkan lada hitam dan garam...gaul..gaul..gaull...sampai sebati...

warna dia nanti akan jadi warna kehijau-hijauan macam shrek...ekekek..

jangan risau, selamat untuk dimakan kot...aku makan tadi, sekarang masih ok dan bleh lagi
blogging..huhu..

haa..pas2 sapu la kat roti, lipat, makan...siap...yeayyy

cubala kalau berani..

dia rasa macam sandwich pedas...

avocado tu rasa mcm lemak-lemak marjerin je ha..warna je ngeri, rasa dia ok la...

haa..tu je ye setakat ni...

tata...

Apr 27, 2010

When 3 Become 1

at 9:18 AM 0 comments
memandangkan dah upload new template...kat sini ..."Tukar Blog Template"

pas2 dah merge 3 blog menjadi 1... when 3 become 1..

tutorial Merge Blog kat sini.."Import Export Blog"

mari kita test loading time untuk blog aku ni..

mula-mula bukak website nih.. "Pingdom"

kalau nak tgk cara-cara nye kat sini.."Test Loading Time Untuk Blog Korang"

ok..ni result untuk my new look blog...

Website information

Total loading time: 8 seconds
Total objects: 80 (1012 KB)
External objects: 53 (356.5 KB)
HTML (X)HTML:7 (270.3KB)
RSS RSS/XML:0
CSS CSS:3 (15KB)
Scripts Scripts: 5 (121.5KB)
Images Images: 65 (605.2KB)
Plugins Plugins:0
Other Other: 0 (0KB)
Redirected Redirected: 2
tu je setakat nih...thanx..

Apr 26, 2010

Import Export Blog - Ana Kaya..

at 4:53 PM 0 comments
*Gambar ehsan uncle Google


sape suke tengok cerita Kiah Pekasam??

Abah aku sengih-sengih tgk cerita tu...Dah abah sengih-sengih, mak jeling-jeling je la tengok abah..mmak kata camni..

Amboi..Gatainya laki aku nih...
lantas abah aku pun ketawa gatal..

ehehehehhehee

meh nak habaq mai sket...

alkisah sang kancil dan sang myvi...

eh..bukan...

kisahnye camni, aku ada 4 bini, eh....4 blog...

baru sat-sat tadi aku dah merge kan 3 blog (gabung la) menjadi satu tanpa mengganggu sistem Lorem ipsum...eh...sistem data entry kepada post-post yang telah dipos tanpa setem sebelum ini...ekekekke..perosak bahasa..

meh la ajar sket walaupun korang mungkin dah terror bab-bab ni...chewahh..cam cikgu plak..

Bahan-bahan nye tuan puan adalah:

1. Diri sendiri
2. Komputer atau yang setaraf dengannya.
3. Sambungan atas talian (online) atau yang setaraf dengannya juga.
4. Keinginan yang berkobar-kobar
5.Akaun blogspot.
6.Beberapa blog yang ntah ape-ape ntah.
7. Secubit kekuatan mental dan fizikal.
8. Secawan kopi

ok...tu dia...bahan-bahannye..

ni plak cara-cara nye ye tuan puan...

1. mula-mula camni...login akaun blogspot..

(cerita bukak PC and sambungkan internet aku dah skip sebab tu sume xyah ajaq korang pandai sendiri dah)

2. pas2 da sampai ke dashboard kan???

3. pilih blog yang nk di export ke blog lain tuh...g kat ---> setting


4. pas2 pilih ---> Blog Tools - Export Blog

5. Pastu click kat ---> Download Blog

6. Pas download, save..pastu ingat kat mane korang pajak mende yang download tadi ek...

7. Pas 2 g kat dashboard balik...

8. Dekat "Manage Blogs" ---> Setting

9. Pas2 g kat "Blog Tools" ---> Import Blog


10. ok..step seterusnya ... SIAP....

haa..nah la amik summary cara-cara nye..

Blog 2 (B2) ---> setting B2 ---> Blog Tools: Export Blog ---> Download blog ---> Save
Blog 1 (B1) ---> setting B1 ---> Blog Tools: Import Blog ---> Browse B1 (yang dah download td) ---> Taip Character (dalam picture yang appear) ---> tick "Automatically Publish All Imported Posts" (kalau nak la) ---> Klik Import Blog ---> siappp!!!

yeayyy..faham ke??alaa..senang je...agak-agak kalau dah boring sebab ada banyak sangat blog, satukan lah mereka....ehhehe...

tu je setakat nih..tata...

Apr 23, 2010

Tukar Blog Template / Layout

at 9:54 AM 1 comments
aku ada masalah..
masalah aku ialah....

SUKA TUKAR BLOG TEMPLATE...
huh...setiap kali bukak website Blogger Template....kalau ade je template best, aku asyik rajin je nak download dan upload kat blog aku...cepat bosan dengan template yang digunakan kot..huhu...tak pun sebab teruja tengak template baru.

huhu...

paling kurang setiap dua minggu aku akan tukar sekali template blog-blog aku (ade 4 blog skang nih)..

tapi kalau tengah mood malas layan blog, memang aku buat tak reti jek..huhu..

xpe ke ek kalau kerap sangat tukar template... macam xde identiti kan..

xpe kot..yang penting aku selesa..eheh...

kalau ade pandangan atau kritikan, sila la komen ye..

thanxx GB....

Apr 22, 2010

My Version of Grooming Tips

at 10:56 AM 0 comments
Wow...Lets Groom.....

NEW TOPIC about Project Alpha... Week 8(a) arrived in my inbox....

Great Topic : My Version of Grooming Tips

Lets Talk about it. About Grooming and Adidas Action 3.

This is my Version Okay!!

There are so many beauty products on the market now days .
Of course, you may choose not to use any, and that is fine.
Are sure that is fine to you and people around you?Aha...fikir-fikirkan ye.

If you have never used cosmetics, but would like to try, Ask your friends to help you. She would probably enjoy showing you what to buy and how to apply it. Cuba la...Ask them.

Most women also shave their legs and underarms. You can buy special shavers to do this.

Also, be sure and wear deodorant.
It's a must or people will run away from you.

Minyak wangi sahaja belum tentu cukup untuk menutup bau ketiak yang masyam....
apatah lagi kalau badan sering cepat berpeluh.
ok...tu semua introduction je..

mari lihat langkah-langkah simple untuk ber'grooming'

1. Brush Your teeth.. Gosok gigi dulu..
2. Wash Your Face. Facial Wash or Scrub.. Basuh muka ye.
3.Shave please!!
4. Bath.... Mandi...Sabun....Shampoo..
5. Wipe all over your body after bath..
6.Put your clothes on.
7. Deodorant...never forget this..
8. Sikat rambut ok!! jangan serabai....
9. Simple Touch-up on your face...
10. For muslimah, Pakai tudung or selandang dengan kemas ye...
11.Done..and don't miss your favorite fragrant..


Take a look at this product.
Do not hesitate to try this..okay friends??


And this too..
Lets play this out..
Watch Project Alpha season's 2

Episode 1



Episode 2



Episode 3



Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

Fadhilah: Under Consideration

at 10:45 AM 3 comments
click image untuk pembesaran yang sempurna

yeayyy...jom g cari baju cepat....

Adakah Cinta Memerlukan Sebab?? ::

at 10:32 AM 3 comments
Adakah Cinta Memerlukan Sebab?? ::

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami.

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?


Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang
menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan
abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.


Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa
abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk
puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya


Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang
merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis
dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"


Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.

Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang
disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :

"Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.. Jika disebabkan
kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau
menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika
disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan
setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan
sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.
Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik
dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati."


SINAR CAHAYA AYAT KURSI

Dlm sebuah hadis, ada menyebut perihal seekor syaitan yg duduk diatas pintu rumah.
Tugasnya ialah utk menanam keraguan di hati suami terhadap kesetiaan isteri di rumah dan keraguan dihati isteri terhadap kejujuran suami di luar rumah. Sebab itulah Rasulullah tidak akan masuk rumah sehinggalah Baginda mendengar jawaban salam daripada isterinya. Disaat itu syaitan akan lari bersama-sama dengan salam itu.


Hikmat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-hadis:


1) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT
mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.


2) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dlm lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.


3) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang,tidak menegah akan dia
daripada masuk syurga kecuali maut dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya dan ahli rumah-rumah disekitarnya.


4) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap2 sembahyang fardhu, Allah SWT
menganugerahkan dia setiap hati orang yg bersyukur,setiap perbuatan orang yg
benar,pahala nabi2 serta Allah melimpahkan padanya rahmat.


5) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT
mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.


6) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid.


7) Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah SWT
berkenan memberi pertolongan kepadanya.


Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah S.A.W. bersabda,Sampaikanl ah pesanku biarpun
satu ayat..."




Wassalam,


"Utamakan SELAMAT dan SIHAT untuk Duniamu, Utamakan SHOLAT dan ZAKAT untuk
Akhirat Mu"
------------ --------- --------- --------- --------- -


>> Subhanallah. ..


Tujuh kalimat


Sabda Rasulullah S.A.W


" Barang siapa hafal tujuh kalimat, ia terpandang mulia di sisi Allah dan Malaikat serta
diampuni dosa-dosanya walau sebanyak busa/buih laut "


1. Mengucap Bismillah pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.


2. Mengucap Alhamdulillah pada tiap-tiap selesai melakukan sesuatu.


3. Mengucap Astagfirullah jika lidah tersilap perkataan yang tidak patut


4. Mengucap Insya Allah jika merencanakan berbuat sesuatu di hari esok.


5. Mengucap La haula wala kuwwata illa billah jika menghadapi sesuatu tak disukai dan tak diingini.


6. Mengucap Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun jika menghadapi dan menerima musibah.


7. Mengucap La ilaha illa Allah Muhammad Rasulullah sepanjang siang malam sehingga tak terpisah dari lidahnya dari tafsir hanafi, mudah- mudahan ingat, walau lambat-lambat mudah- mudahan selalu, walau sambil lalu mudah-mudahan jadi bisa, karena sudah biasa!

Source: email from Mom..

Apr 19, 2010

sijil TAK HALAL pulak

at 4:24 PM 0 comments
kalau ade sijil HALAL..

patut tak kalau ade sijil TAK HALAL plak...??

Ikan keli makan organ babi haram


mana-mana yang confirm tak halal tu, letak tros cop TAK HALAL..

senang...

huhu..bleh ke cam tuh??


Petang yang ...

at 3:55 PM 0 comments
haluuuuu~~

lepak jup kat sini...amik angin sat...otak jammed ha...

tak leh nak concentrate wat keje...ni yang rest jup..huhu..

huhu..ermm...ok lah..setakat ni je rilex..kalau rilex lama-lama, bile nak siap keje da...

~tata~

Apr 16, 2010

Ke-Petang

at 4:22 PM 0 comments
haaa...tengah hari tadi dah ke laut..

sekarang nak ke petang dah..

erkk...

esok plan nak set-up balik akuarium comel kat rumah..

nak penuhkan dengan ikan guppy yang gemok-gemok...

pagi-pagi nak kacau nyonya kedai ikan teros...

akuarium dah ade..

oksigen n filter dah ade...

pasir dan batu pun dah ade..

anti klorin banyak lagi..

kayu air pun dah ade..

so esok kena beli ikan guppy banyak-banyak dan pokok air hidup...

dengan makanan ikan yang kecik-kecik dan mahal sket..

yeayyy...

psst: aku suke align center....xpe ke??

jangan lupa klik sini ek...
[link youthsays]
nanti tinggal pesan kalau klik...
aku akan jengah blog korang dan klik iklan/kempen korang ye..
kalau backlink iklan/blog url korang kat shoutbox aku pun ok...


~tata~


psst lagi: kena blaja bersihkan hati...



Apr 15, 2010

Game Best

at 9:02 PM 5 comments
Is Playing Sim City 4 Right Now...

Lets Connects Everyone

Keep Blogging Alive!!




Apr 14, 2010

Apa Pandangan Korang Pasal "Spammers"?

at 11:24 PM 5 comments
Youthsays...dapatwang...janawang...dll

aku biasanya online malam. blogwalking. sambil tggu nuff bgn.
sambil jalan-jalan via GengBlogger, baca entry, then aku akan tinggal jejak kat shoutbox. kalau ade kempen youthsay, aku akan backlink ke kempen tersebut kat shoutbox blogger lain..jahatkan... kalau xde kempen tu, aku akan backlink ke blog aku. aku suke tukar2 layout blog aku, almost every 2 weeks..so, aku mmg suke komen layout bloggers lain, kalau cantik ke, simple ke, comel ke, tulisan tak nampak ke, aku akan tulis kat shoutbox blogger berkenaan. sebelum aku back one page (kembali ke page GengBlogger), aku akan klik iklan-iklan yang aktif, tak kira la sama ada nuffnang ke, youthsays ke, adverts ke, google ads ke....mane sempat klik, aku klik....dalam minggu ni, aku banyak back link shoutbox bloggers lain ke kempen youthsays aku.. rupa-rupanya, ramai jugak yang tak suke..
ni antara entry dan komen-komen dari satu blogger ni...

ni link dia..(right klik, open new tab ek)

betul jugak cakap diorang semua, backlink kempen2 tu mengganggu hidup blogging diorang..

ok..ni ade penyelesaian...

kepada bloggers yang tak suke "spammers" macam aku, sila tgk tutorial sini...
AnakPerak.com ajar cara-cara nak ban/block backlink yang tidak disenangi dan dikehendaki oleh tuan empunya blog..

bleh blajar kat sini...


ape pendapat korang semua?
suke?
tak suke?
salah?
atau tak salah?

tanya keyboard masing-masing..

nak ZzZz.....semoga urusan kita semua dipermudahkan olehNya..amin..

Wanita Ni istimewa Ke?

at 2:04 PM 1 comments

Mengapa WANITA sangat Istimewa......

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...

baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. .telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...

ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle..

Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."

masuk toilet.buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi..smayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. ..

bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..

dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2..masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...

ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni..emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams..

aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

Hantarkan ke
5 WANITA yang anda rasa hebat...pasti anda disayangi kerana memahami mereka...well, women understand women better...
foward jugak kat lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak, isteri, dan kawan 2 dengan lebih baik lagi...

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...


Source:Email from Balkish..

Apr 13, 2010

semata-mata sebab nak ping blog

at 11:18 AM 2 comments
aku tak tahu nak tulis ape wei..tapi sebab nak sangat Ping blog...haa..ni la hasilnye...ehehhe

Apr 9, 2010

Kempen Nokia "The Rookie"

at 3:49 PM 1 comments
sape PERNAH pakai Hp brand ???

sape SUKE pakai HP ???

sape yang SUPPORT ???

Aku tengah join campaign Nokia "The Rookie" ... dari Youthsays.com

tolong la click bawah ni ye kawan-kawan...1 click je......

Nokia "The Rookie"

boleh la ye..tolong ye...



hehehe..

Thanx semua...

Nokia "The Rookie"









 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei