Mar 3, 2010

Tutorial Bagi bunga

at 10:55 PM
Kepada Pakwe2/suami2 di luar sana..sape yang cakap bagi bunga ni membazir??angkat tangan!!

antara dialog yang biasa dengar: "Buat ape bagi bunga, bukan boleh makan, bukan boleh simpan lame, nanti buang jugak"

erloo...pada pendapat ze, bunga ni bukan bunga semata-mata, tapi ade sentimental value. Kalau dapat bunga dari orang yang kita sayang, si penerima bukan sahaja dapat bunga semata-mata, tapi nilai perasaan tu haa...

Bagi bunga bukan kepada aweks2/isteri2 semata-mata...leh gak la bagi kat mak..

ok..meh nak ajar camne nak bagi bunga pada seseorang. Ala-ala tutorial la nih.

Kalau korang jenis yang tak segan/malu untuk ke kedai bunga, leh la g kedai bunga tros, bli kat sana, bagi sendiri kat sesapa yang korang nak bagi.

Kalau korang malu/segan sangat-sangat, pastu konon-konon cam Bz xsempat nak g cari kedai bunga, online je la.

ni antara florist yang ok... (kot, penah try skali, ok la) ---> Sini (Blooming.com.my)

senang je, mula-mula pilih bunga...sign up, isi billing information and info lain yang dikehendaki.

cara nak bayar, credit card/online banking/KawanKu ATM/Open Bill Payment/pay cash @ Outlet...

alaa...baca je la kat website atas tu...

pastu kedai akan hantarbunga kat penerima.. Surprise....


Ni bunga yang aku g bli sendiri kat area Petaling Street...utk hiasan rumah..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ni plak surprise dari Mrezz...
Pagi tadi...
ehehehheheheh

6 comments:

fitri oh fitri on March 3, 2010 at 11:32 PM said...

wah, tutorial yg sgt berguna! haha.





http://fitridzulkifli.blogspot.com

bulat on March 3, 2010 at 11:33 PM said...

hehe..sume yg dicakapkan 2 sume betui..
http://bulatkocik.blogspot.com/2010/03/7-lelaki-shuweet-di-mata-pmpuan.html
cb tgk nie..ader persamaan x..;)

sayaBerd on March 4, 2010 at 12:37 AM said...

nk sgt bunga yee.
nt ak post kt ko.
14 kilo ak bg.

wakaka
=)

Zaidah on March 4, 2010 at 9:07 AM said...

zai suka bunga jugak...lagi2 klu asben yang bagi...setakat nie dah dua kali asben bagi deliver kat opis..terkejut badak jugak bila tetiba aje dapat bunga...rupanyer asben yang bagi... :)

3.z.z.3 on March 4, 2010 at 2:08 PM said...

MMG SURPRISE KALAU DAPAT BUNGA.....HEHHEE...BEST..BEST...

khairolghani on March 6, 2010 at 11:54 PM said...

menarik..wife aku pun duk minta2 bunga juga ni..boleh juga buat surprise kat beliau..haha..thanks for the link kedai bunga online tu..

 

EPISOD PENSIL
Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei